Nieuwe Terex-Fuchs MHL340D voor H. Jager Metaalrecycling te Foxham

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL340D voor H. Jager Metaalrecycling te Foxham

Datum: 18-jan-12

Van der Spek meldt met trots dat de derde Terex-Fuchs in gebruik is gesteld bij H. Jager Metaalrecycling te Foxham, ditmaal een nieuwe Terex-Fuchs MHL340D. Bij H. Jager draaien al enkele jaren naar volle tevredenheid een Terex-Fuchs MHL340 en een Terex-Fuchs MHL350FQC.

Deze MHL350FQC is uitgerust met een zogeheten Quick-Connect, waardoor de machinist zonder uit te stappen kan wisselen tussen een lepelsteel met grijper en een Genesis GXP400 schrootschaar door middel van een speciale hydraulische snelwissel welke is ingebouwd in de lepelsteel.

Harry Jager is al zo’n 40 jaar werkzaam in de handel en het verwerken van ijzer en metalen. Men heeft de werkzaamheden verdeeld over diverse locaties in het noorden van het land. Voor het plaatsen en ophalen van containers en het transporteren van de materiaalstromen heeft H. Jager eigen vrachtwagens onderweg.

De nieuwe Terex-Fuchs is uitgerust met hoofdgiek van 7,2 meter en een lepelsteel van 6,2 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 13,7 meter. Aan de MHL340D is een Kinshofer poliepgrijper gemonteerd van 600 liter.

Als aandrijving van de machine is een 6-cilinder turbodiesel Deutz TCD2012 gemonteerd, welke uiteraard voldoet aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen. Door de nieuwe elektronische regelingen werken de motor en pompen optimaal samen om met een zo laag brandstofverbruik tot optimale prestaties te komen.

Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler gescheiden van elkaar om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen van o.a. containers en vrachtwagens.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines