Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stichting Opkikker bezoekt Van der Spek

doorVan der Spek

Stichting Opkikker bezoekt Van der Spek

Datum: 19-jan-12

Soms kan iemand wel eens een echte Opkikker gebruiken! Zoals de 6-jarige Patrick, een ernstig zieke jongen die helemaal gek is op alles wat met grote machines en de bouw te maken heeft. Hij droomt ervan om later in de bouw te gaan werken, net als zijn oudere broers. Samen met Stichting Opkikker en zijn ouders, broertjes en zusje heeft Patrick vorige week onze showroom bezocht die vol stond met walsen, schrankladers, wielladers en graafmachines. Stichting Opkikker zet alles in het werk om gezinnen met een langdurig of chronisch ziek kind de dag van hun leven te geven.

Onder leiding van Nico Jacques kon naar hartenlust in alle machines worden gezeten. Daarna werd het tijd om echt te gaan graven! In de demonstratie zandput achter het pand groef de jonge machinist diepe gaten met een spiksplinternieuwe Hyundai R170W-9 mobiele graafmachine. Tenslotte hebben Patrick en zijn broers en zusje samen met Nico Jacques een rondje door Vianen gereden op een grote 15-tons Hyundai HL760-9 wiellader. Ze vonden het allemaal prachtig.

Uiteraard ging Patrick niet met lege handen naar huis. Met een flinke stapel folders en een mooi schaalmodel onder de arm ging de familie op pad naar de volgende verrassing.

Stichting Opkikker
Stichting Opkikker heeft als doel gezinnen van ernstig zieke kinderen tussen de 0 en 17 jaar een fijne dag te bezorgen tijdens of tussen de behandelingen in het ziekenhuis. De vele ziekenhuisbezoeken en behandelingen vragen enorm veel kracht en energie van een ziek kind. Ook de impact op de ouders en de rest van het gezin is groot. Daarom is het goed om af en toe eens helemaal te kunnen genieten van een leuke dag. Stichting Opkikker maakt dit mogelijk voor kind, gezin en het ziekenhuis door zich volledig en belangeloos in te zetten voor de ontwikkeling van Opkikkerdagen.

De stichting is opgericht in 1995 als particulier initiatief en werkte uitsluitend met vrijwilligers. De afgelopen zestien jaar heeft de stichting een enorme groei doorgemaakt. Vanuit het secretariaat in Almere-Haven ondersteunt de stichting de 120 vrijwilligers in het land en stuurt de honderden gelegenheidsvrijwilligers aan.

Wilt u Stichting Opkikker steunen, financieel of op een andere manier, check dan hier de website.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines