Opnieuw nieuwe multifunctionele Putzmeister autobetonpomp voor Augustinus

doorVan der Spek

Opnieuw nieuwe multifunctionele Putzmeister autobetonpomp voor Augustinus

Datum: 24-jan-12

Naast de Putzmeister BSF 20-4.09H die vorig jaar al door Van der Spek werd uitgeleverd, heeft T.W. Augustinus B.V. haar vloot opnieuw uitgebreid met de kleinste autobetonpomp uit het programma van Putzmeister.
Tijdens de afgelopen Open Dagen bij Van der Spek was de nieuwe aanwinst al te bewonderen, maar binnenkort zal de machine in gebruik genomen worden.
Ook deze betonpomp is door de huisleverancier van Augustinus, T. Scholtus Machinehandel te Dodewaard, onder andere voorzien van RVS rekken ten behoeve van betonleidingen.

De Putzmeister BSF 20-4.09H is een zeer compacte betonpomp die door zijn 4-delige mast ook in bijzonder krappe omstandigheden kan werken. Met een uitvouwhoogte van slechts 3,9 meter is deze pomp uitermate geschikt voor inzet in onder andere bedrijfshallen, maar ook smalle achtertuinen of locaties in de woongebieden en industrieterreinen die voorheen niet bereikbaar waren met een autobetonpomp. Verder bewijst de Putzmeister M20-4 zijn diensten bij de bouw en renovatie projecten in lage gebouwen, tunnels of viaducten.

Natuurlijk kunnen de normale bouwplaatsen ook prima bediend worden met de 4-delige mast. Bij hoogbouw is de 20-meter giek uitstekend geschikt voor het bereiken van hoger gelegen vloeren en kan de mast reiken tot de 6e etage of naar binnen gemanoeuvreerd worden via ramen of een andere opening in de gevel.

De korte wielbasis van slechts 4,5 meter zorgt voor een zeer kleine draaicirkel. De benodigde stempelbreedte voor is slechts 3,4 meter. Dat betekent dat voor het openen van beide portieren zelfs meer ruimte nodig is… Achter stempelt deze pomp binnen de voertuigbreedte van 2,5 meter.
Door te kiezen voor een 18-tons Mercedes-Benz chassis blijft, mede door het lage gewicht van de opbouw, voldoende ruimte over voor het meenemen van eventueel benodigde betonslangen, -leidingen en koppelingen.

Met de aanschaf van deze Putzmeister pomp komt het totaal aantal kleine betonpompen in de vloot, die enkel uit Putzmeister pompen bestaat, op 3 stuks.

Het grote vertrouwen in Putzmeister en Van der Spek werd tijdens de Open Dagen nog eens extra onderstreept door de opdracht die Augustinus verstrekte voor een nieuwe Putzmeister M42. Dit mede naar aanleiding van de demomachine van de nieuwe generatie die tentoongesteld stond. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze nieuwe pomp in het voorjaar uitgeleverd worden.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines