Search
Close this search box.

Salverda huurt voor project in Amsterdamse binnenstad opnieuw kleine Liebherr torenkraan bij Van der Spek

doorVan der Spek

Salverda huurt voor project in Amsterdamse binnenstad opnieuw kleine Liebherr torenkraan bij Van der Spek

Datum: 30-jan-12

Na het succesvol verlopen project Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam zet Salverda opnieuw een Liebherr torenkraan uit de huurvloot van Van der Spek in in de Amsterdamse binnenstad. Ditmaal werd in de nachtelijke uren van zondag 22 januari een Liebherr 71 EC-B5 gemonteerd. De kraan wordt ingezet tijdens de verbouwing van het Art’otel aan de Prins Hendrikkade.

Het nieuw te bouwen Art’Otel zal gevestigd worden in een monumentaal pand in het hartje van Amsterdam. Het pand dateert uit 1920 en was een groot aantal jaren het hoofdkantoor van rederij Koninklijke Hollandsche Lloyd. De laatste decennia was het gemeentelijk Kadaster er gevestigd, totdat dit in 2004 naar elders verhuisde.

Het nieuwe Art’otel Amsterdam krijgt ongeveer honderd hotelkamers, een art’café en een aantal publieksruimtes in het souterrain, bestemd voor sociale en culturele activiteiten.

Eind november 2011 is reeds begonnen met het slaan van ca. 70 heipalen ten behoeve van een nieuw te plaatsen dakopbouw.
De werkzaamheden van Salverda in dit Rijksmonument behelzen onder andere; het versterken van de fundering, constructieve wijzigingen ten behoeve van de aanpassing van het pand naar hotel, volledige inrichting en het opbouwen van een extra verdieping aan de achterzijde van het pand. Daarnaast worden ook de gevels gerenoveerd waarbij o.a. vele eiken kozijnen geplaatst gaan worden in traditionele stijl.
Om de werkzaamheden logistiek te kunnen regelen in deze beperkte ruimte met veel verkeersbelasting, is nu de Liebherr 71 EC-B5 gemonteerd in het hart van het pand.

De Liebherr 71 EC-B5 staat opgesteld met een haakhoogte van 43 meter en een gieklengte van 35 meter. Op de punt van de giek heeft de kraan nog een capaciteit van 2.000 kg.

Ook in Keulen, Marrakech en Londen zullen de komende jaren nieuwe art’otels worden geopend. In Europa zijn tot nu toe zeven art’otels, allen gevestigd in steden die worden beschouwd als culturele hot-spots. De ingebruikname van het hotel in Amsterdam staat gepland voor begin 2013.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines