Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Dalen Metals Recycling & Trading verduurzaamt met Terex-Fuchs MHL350E

doorVan der Spek

Van Dalen Metals Recycling & Trading verduurzaamt met Terex-Fuchs MHL350E

Datum: 1-feb-12

Benelux importeur Van der Spek heeft via haar vestiging in Vianen 3 stuks nieuwe Terex-Fuchs overslagmachines geleverd aan Van Dalen Metaalrecycling voor hun vestigingen in Moerdijk, Middelburg en Nijmegen. Één Terex-Fuchs MHL340D en twee Terex-Fuchsen MHL350E’s. Alle machine waren voor levering al te zien op de Open Dagen bij Van der Spek in Vianen.

De twee Terex-Fuchs MHL350E’s zijn de eerste van de geheel nieuwe E-serie die bij Van Dalen wordt geleverd. Ze vervangen twee Terex-Fuchs MHL350D’s die na vele tevreden en probleemloze draaiuren zijn ingeruild bij Van der Spek Vianen B.V.

Met de geheel nieuwe Terex-Fuchs MHL350E’s investeert Van Dalen in duurzame overslagmachines die voldoen aan de nieuwe milieueisen. Hiervoor zijn de nieuwste technologieën toegepast met als basis de Deutz TCD 6.1 L6. Deze motor is gebouwd volgens de Tier IV interim/Stage IIIB normen en heeft hierdoor naast meer vermogen en een lager brandstofverbruik een zeer lage uitstoot.

De geheel nieuw ontwikkelde Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met 6,06 liter inhoud geeft 160 kW vermogen, hetgeen 8{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} meer is dan bij de voorganger van de MHL350E. De motor verbruikt volgens opgave van de fabrikant 217 g/kWh en is daarmee circa 10{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} zuiniger ten opzichte van de vorige serie die werd gemonteerd in de MHL350D.

Het geleverde vermogen wordt bij de Terex-Fuchs MHL350E overgegeven aan de nieuw ontwikkelde, efficiënte Linde HPRD165 hydraulische pompen die beide 330 liter/min geven.

Voor de nieuwe E-serie heeft Terex-Fuchs een verder doorontwikkelde versie van de reeds gemonteerde bedieningselementen in de cabine ontwikkeld. Hierbij heeft het comfort en bedieningsgemak voor de machinist centraal gestaan. De nieuwe bedieningsconsole heeft een nieuw scherm gekregen. Dit scherm is helderder en scherper van kleur, waardoor de informatie sneller en beter te lezen is. Daarnaast zijn er meerdere “sneltoetsen” geplaatst voor vaak gebruikte functies als verlichting, ruitenwissers etc.

De nieuwe E-serie wordt natuurlijk uitgevoerd in het zeer bekende Fuchs blauw. Nieuw is de donkergrijze onderwagen die wat minder “besmettelijk” is dan de voorheen geleverde blauwe onderwagen. De nieuwe cabine is rondom voorzien van grotere ramen voor beter zicht en heeft een verzwaard cabineframe. De cabine is gespoten in een nieuwe kleur signaal grijs, evenals de velgen.

Ook komt met de E-serie de vos (Fuchs) weer terug op giek naast de Fuchsnaam. Dat zal vast herinneringen oproepen bij vele oudere klanten. Tevens is er op het contragewicht nu seriematig een camera geplaatst, zodat de machinist goed kan zien wat er achter hem gebeurt en hij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL350E’s van Van Dalen zijn uitgerust van een 8,5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel, waardoor een maximaal bereik van 16 meter ontstaat. Aan de machine is een originele Terex-Fuchs 600 liter half-opengrijper meegeleverd.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen van schaar, shredder, vrachtwagens en schepen.

Op wens van Van Dalen zijn de Terex-Fuchsen uitgerust met extra verlichting op de giek en lepel, waardoor er ook in de vroege morgen of late middag met goed zicht gewerkt kan worden.

Van Dalen Metals Recycling & Trading is een familiebedrijf dat is opgericht en gestart in 1947 in Hendrik Ido Ambacht. Begonnen in het slopen van schepen en be- en verwerken van metaalhoudende reststoffen die de fundamenten vormden die ertoe hebben geleid dat de organisatie is gegroeid tot een gespecialiseerde en gerenommeerde onderneming op het gebied van inzameling, bewerking, recycling en verhandeling van alle soorten ferro en non-ferro metalen.

Van Dalen heeft daaropvolgend diverse strategische aankopen gedaan in Nederland, België en Engeland met in totaal 13 operationele locaties welke in de nabijheid van waterwegen, autowegen en zeehaven zijn gelegen. Inmiddels beschikt het bedrijf in totaal over 5 shredder installaties, 6 schaarinstallaties, 2 mobiele schaarinstallaties, 2 persinstallaties en een non-ferro flotatie-installatie die gemiddeld een jaarproductie van anderhalf miljoen ton aan ferro metalen per jaar be- en verwerken.

Met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen daarin, zoals verdergaande recycling, duurzaamheid en de aanscherping van de wet- en regelgeving, blijft men investeren in de nieuwste technieken om dynamisch te kunnen inspelen op de wensen van leveranciers en afnemers. Met al deze mogelijkheden biedt men de klanten maatwerkoplossingen tegen marktconforme tariefstellingen en opbrengsten.

Om in de komende jaren zeker te zijn van de bedrijfskosten en niet voor verrassingen te komen staan heeft Van Dalen ervoor gekozen om een volledig reparatie- en onderhoudscontract af te sluiten bij Van der Spek voor de nieuwe machines.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines