Duurzaam Hyundai duo naar De Paauw Recycling in Enschede

doorVan der Spek

Duurzaam Hyundai duo naar De Paauw Recycling in Enschede

Datum: 5-feb-12

Onlangs heeft Van der Spek via de vestiging Oost in Marïenberg twee nieuwe Hyundai R140W-9’s geleverd aan De Paauw Recycling in Enschede.

De twee mobiele graafmachines zijn na uitgebreid overleg tussen De Paauw en Van der Spek opgebouwd in de werkplaats in Marïeberg om te zonder problemen ingezet te gaan worden op de recyclinglocaties van De Paauw in Enschede.

Aangezien de machines ingezet worden voor zowel het sorteren van de ingekomen materiaalstromen als het laden van de verwerkingsinstallaties bij De Paauw is ervoor gekozen de machines uit te voeren met zowel een schuifblad als stempels. Hiermee staan de machines stabiel afgestempeld wanneer er gewerkt wordt met de sorteergrijper en kunnen de machines hun eigen werkomgeving schoonhouden indien nodig.

Om een ruim bereik te hebben met de sorteergrijpers zijn beide machines uitgevoerd met de standaard langst mogelijke lepelsteel van 3000 mm. Tezamen met de monogiek van 4600 mm hebben ze nu een bereik van ruim 8,5 meter.

De machines zullen hoofdzakelijk binnen draaien bij De Paauw en zijn daarom uitgevoerd met een roetfilter. Hiermee is de uitstoot van beide machines tot het minimum teruggebracht. Dit zorgt, in combinatie met de standaard gemonteerde zeer zuinige 6-cilinder Cummins diesel, dat De Paauw met deze investering zeer duurzaam is gaan draaien.

Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt in combinatie met een koelfan met visco-koppeling voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine.

De Paauw Recycling is in 1956 opgericht door de heer De Paauw sr. In de beginfase bestond het te recyclen materiaal voornamelijk uit oud papier en textiel dat werd gesorteerd en opgeslagen. Met de aankoop van een balenpers kreeg het bedrijf de mogelijkheid om zelf de ingezamelde materialen aan te bieden aan papierfabrieken en textielverwerkers. In de tachtiger jaren werd voorzichtig begonnen met de inzameling van kunststofafval. Dit bleek succesvol waarna begin jaren negentig de volgende generatie het bedrijf overnam en deze activiteit verder ontwikkelde.

De komst van kunststofproducten en het toenemende milieubesef zorgden voor een snelle groei van De Paauw Recycling. Verwerking en hergebruik van (grond)stoffen en producten werden steeds belangrijker. De Paauw Recycling speelde op deze ontwikkeling in door de inzameling, op- en overslag en sortering van kunststofafval op te zetten. De in de loop der jaren opgebouwde know-how op het gebied van verwerking van kunststofafval tot waardevol gerecycled materiaal zorgt nog altijd voor een sterke groei van het bedrijf. Na verwerking vinden de materialen hun weg naar verschillende eindverwerkers over de hele wereld.

De machines hebben net als alle nieuwe Dash-9 serie machines 5 jaar garantie en zijn standaard zeer compleet uitgerust met o.a. achteruitkijk camera, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, spatborden en automatische as-blokkering.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines