Nieuwe Terex-Fuchs MHL340D voor Malestein Recycling in Amersfoort

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL340D voor Malestein Recycling in Amersfoort

Datum: 8-jan-12

Het jaar 2012 is bij Malestein Recycling goed begonnen met de ingebruikname van een nieuwe Terex-Fuchs MHL340D. Het is voor Malestein zeker niet de eerste Terex-Fuchs. Door de goede ervaringen met de vorige machines en de grote tevredenheid over de service van Van der Spek was het besluit voor een nieuwe Terex-Fuchs snel genomen.

Malestein Recycling koopt en verkoopt alle soorten Ferro’s en Non-Ferro’s welke door eigen containers en vrachtwagens worden vervoerd.

De overslagmachine is uitgerust met hoofdgiek van 7,2 meter en een lepelsteel van 6,2 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 13,7 meter. Aan de MHL340D is een originele 600 liter Terex-Fuchs grijper gemonteerd met half gesloten schalen.

Als aandrijving van de machine is een 6-cilinder turbodiesel Deutz TCD2012 gemonteerd, welke uiteraard voldoet aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen.
Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler van elkaar gescheiden om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij o.a. het beladen van containers en vrachtwagens.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines