Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek levert Liebherr kraandelen bij bouw hoogste gebouw van Oostenrijk

doorVan der Spek

Van der Spek levert Liebherr kraandelen bij bouw hoogste gebouw van Oostenrijk

Datum: 6-jan-12

In het midden van de wijk Donau City in Wenen worden door aannemer Max Bögl meerdere Liebherr torenkranen ingezet bij de bouw van de door de Franse architect Dominique Perrault ontworpen DC-Towers.
Met een hoogte van 220 meter wordt DC Toren 1 na voltooiing begin 2013 de hoogste wolkenkrabber van Oostenrijk. In meer dan 60 verdiepingen worden dan kantoorruimtes, appartementen en hotelkamers ondergebracht.

Bij de bouw van deze toren worden 2 Liebherr torenkranen gebruikt, een 280 EC-H en top-less 250 EC-B, beide in 12-tons Litronic uitvoering, waarvan de ene op de traditionele wijze buiten het gebouw omhoog klimt en de andere in het gebouw.

Van der Spek leverde voor deze kraanconfiguraties onder andere versterkte en gewone basistorenstukken van het type 630 EC-H, gewone 500HC stukken en een speciale 500HC draaikransfundatie voor de Liebherr 280 EC-H en voor de in het gebouw opgestelde 250 EC-B de speciale draaikransfundatie en een aantal van de speciale klimtorenstukken.

De Liebherr torenkranen zullen in de laatste fase uiteindelijk haakhoogtes krijgen van respectievelijk 251 en 244 meter. In het laatste stadium zal de hoogste kraan, de Liebherr 280, de andere demonteren en vervolgens zelf ingeklommen worden tot een hoogte waarop een mobiele kraan de bovenbouw kan demonteren.

Verder heeft hoofdaannemer Max Bögl op deze bouwplaats nog een tweede Liebherr EC-B kraan en een nieuwe Liebherr 81K snelmontagekraan opgesteld.

bron: Liebherr.com
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines