Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HL740-9 laadschop voor Welex B.V. in Lexmond

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HL740-9 laadschop voor Welex B.V. in Lexmond

Datum: 5-jan-12

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai HL740-9 laadschop af bij Welex.

De nieuwe laadschop zal in zijn werkzame leven bij Welex weinig grond gaan zien of verzetten, aangezien hij ingezet zal worden op de vestiging van Welex in Lexmond voor het bevoorraden van de fabriek met hardhouten balken waar draglineschotten van geproduceerd worden. Na de fabricage worden deze daarna door de Hyundai op het terrein in voorraad geplaatst en zullen uiteindelijk door de Hyundai op vrachtwagens geladen worden om naar de klanten van Welex te gaan.

Welex B.V. is een internationaal handelsbedrijf dat met name gespecialiseerd is in het produceren van hardhouten dragline schotten. Deze hardhouten dragline schotten verkoopt en verhuurt men over de gehele wereld. Doordat Welex zelf de schakel tussen import, productie en export vormt, kan men kostenefficiënt werken. Het gebruikte hout komt veelal uit Afrika en Zuid-Amerika. Welex onderhoudt hier dan ook goede banden met verschillende leveranciers om zo te proberen een zo hoog mogelijke garantie te garanderen van de houtaanvoer. Jaarlijks importeert men zo ongeveer tussen de 20.000 en 30.000 m³ hardhout, wat bij goedgekeurde en speciaal geselecteerde zagerijen vandaan komt. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteit is gevestigd in Lexmond.

Om goed zicht te hebben op de te verladen balken en schotten is de Hyundai uitgerust met een speciale “open” snelwissel en palletvorkenbord. Naast het op- en overslagwerk is de machine ook uitgevoerd met hydraulische aansluitingen voor een rolbezem, zodat het terrein in Lexmond zuiver en schoon gehouden kan worden.

De nieuwe dash-9 wielladers zijn uitgerust met een nieuw hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energie- en brandstofverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid. Deze transmissie zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus.

Voor de aandrijving van de HL740-9 is een Cummins QSB 6.7 6-cilinder turbodiesel motor verantwoordelijk die voldoet aan de Tier III emissie-eisen.

Natuurlijk is ook deze door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai HL740-9 voorzien van 5 jaar of 7500 uur garantie. Hierdoor is Welex ervan verzekerd dat men niet voor verrassingen komt te staan in de komende jaren.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines