Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boverhoff Sloopwerken in Heerde investeert in Powerscreen machines

doorVan der Spek

Boverhoff Sloopwerken in Heerde investeert in Powerscreen machines

Datum: 16-dec-11

Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg, dochteronderneming van de Van der Spek Groep, meldt met trots dat Boverhoff Sloopwerken uit Heerde een Powerscreen Warrior 1800 heeft toegevoegd aan haar machinevloot. Deze Powerscreen Warrior 1800 zal worden ingezet achter een Powerscreen XH400S rupsmobiele puinbreker die eveneens onlangs door Boverhoff is aangeschaft bij Marijs.
 
Boverhoff is een professioneel, toonaangevend en modern bedrijf, dat reeds meer dan 25 jaar actief is in de gespecialiseerde sloopbranche. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Midden- en Noord-Nederland. Daarnaast worden vanuit de centrale vestiging in Heerde werkzaamheden verricht in Zuid-Nederland, Duitsland en België.
 
Boverhoff heeft de totaalsloop aangenomen van twee van de IGB-flatgebouwen in Groningen. Deze ruim 60 meter hoge flats staan aan de rondweg van Groningen en zijn ingebouwd tussen nieuw gebouwde flats. Het is dus zeer belangrijk dat er gesloopt wordt zonder dat aanliggende gebouwen worden beschadigd. Hiervoor is ook door Van der Spek een nieuwe Hyundai R210-9 geleverd die zichzelf verdieping voor verdieping naar beneden werkt op de zogeheten “Japanse methode”.
Het vrijgekomen puin van deze flats wordt ter plaatse mobiel gebroken met de Powerscreen XH400S puinbreker van Boverhoff, waarbij vervolgens de Powerscreen Warrior 1800 zorgt voor de juiste fracties van het geproduceerde granulaat.
 
De kracht van Boverhoff is om vanuit haar jarenlange ervaring en opgebouwde know-how mee te denken met de klant én geen enkele uitdaging – groot of klein – uit de weg te gaan. Dit blijkt ook weer uit het aannemen van dit speciale werk in Groningen, waar zij het vertrouwen van de opdrachtgever hebben verkregen door het goed opgestelde plan van aanpak waarbij de risico’s tot een minimum zijn gebracht.
 
De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880 mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Het is zelfs mogelijk om zeer natte, kleverige en in elkaar hakende producten te zeven.
 
De nieuw geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De standaard gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.
 
Om de gewenste grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren zijn de Powerscreen Warriors voorzien van 900 mm brede afvoerbanden, die standaard allemaal in snelheid te regelen zijn, zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines