Search
Close this search box.

Van der Spek monteert fabrieksnieuwe Liebherr 550 EC-H20 Litronic in Pijnacker

doorVan der Spek

Van der Spek monteert fabrieksnieuwe Liebherr 550 EC-H20 Litronic in Pijnacker

Datum: 22-sep-14

In Pijnacker-Zuid wordt door Heijmans de woonwijk "Keijzershof" gerealiseerd. Het project bestaat uit vier deelgebieden met elk zijn eigen karakteristieken. Het ene gebied sluit aan bij de dorpse sfeer van het dorp Pijnacker; smalle, stenige straten en grote open groene ruimtes. Verder komt er een mix van winkels, horeca, eengezinswoningen en appartementen. Een ander deel krijgt een bosachtige sfeer en wordt begrensd door de N470 en een brede bosstrook. Tenslotte wordt er nog gebouwd aan de Plas van Van Buijsen, een bestaande plas met een grote landschappelijke waarde voor het gebied.
  
Voor de bouw van 174 appartementen in de nieuwe woonwijk is voor Heijmans afgelopen week door Van der Spek een Liebherr torenkraan gemonteerd. Het betreft een geheel nieuwe Liebherr 550 EC-H20 Litronic opgesteld op een 8 x 8 meter, rail rijdende onderwagen. De 550 EC-H20 Litronic is uitgerust met het nieuwe type hijswerk met SD-shift dat Liebherr in eigen beheer voor middelgrote en grote torenkranen heeft ontwikkeld. Bij deze nieuw ontwikkelde hijswerken wordt de versnelling niet meer middels een aandrijving geschakeld, maar elektrisch. Een bijkomend voordeel voor de moderne hijswerken van Liebherr is dat deze gereduceerd kunnen worden in de stroomafname, hetgeen op dit project een vereiste was. De grote torenkraan is afgezekerd op slechts 125 Amp.

Deze Liebherr torenkraan is onderdeel van een omvangrijk pakket van nieuwe, grote Liebherr torenkranen, waarin door Van der Spek is geïnvesteerd voor verdere uitbreiding en verjonging van de huurvloot voor Nederland, België en Frankrijk. Van der Spek geeft met deze investeringen aan nog steeds volop vertrouwen in de toekomst te hebben, uitdagingen op dat gebied niet uit de weg te gaan en de vloot up-to-date te houden met de laatste stand der techniek.

Foto’s: Heijmans Materieel Beheer en Jelco Stouthandel

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines