Search
Close this search box.

(R)Evolutie in de recyclingindustrie, de nieuwe Terex-Fuchs MHL250E

doorVan der Spek

(R)Evolutie in de recyclingindustrie, de nieuwe Terex-Fuchs MHL250E

Datum: 28-sep-14

Met de geheel nieuw ontwikkelde Terex-Fuchs MHL250E toont Terex-Fuchs aan de wensen van haar klanten te volgen. In plaats van op bestaande machineconcepten door te bouwen, heeft men een compleet nieuwe overslagmachine ontwikkeld speciaal voor recyclingbedrijven waar mobiliteit, flexibiliteit en duurzaamheid de wens en vraagstelling was.

Uiteraard zijn bij het ontwikkelen van de nieuwe MHL250E de “Terex-Fuchs kenmerken” meegenomen vanaf de eerste schets tot aan de bouw van de eerste prototypes.

Met een eigen gewicht tussen 14 en 15.5 ton en een bereik tot 9.000 mm is hij uniek in de recyclingindustrie; de eerste echte compacte overslagmachine is een feit.

De Terex-Fuchs MHL250E is dankzij zijn modulaire opbouw voor vele verschillende werkzaamheden optimaal uit te voeren. De onderwagen is te leveren met 2- of 4-punts afstempeling, waarbij bij de 2-punts afstempeling ook gekozen kan worden voor combinatie meteen schuifblad. Tevens kan er gekozen worden voor een schuifblad aan beide zijdes. Door de brede stabiele onderwagen kan de machine zelfs met last in de grijper rijden.

Door de modulaire bouw kan hij worden uitgevoerd met verschillende uitvoeringen voor de cabineopbouw. Naast de standaard vaste cabine kan er worden gekozen voor een vaste cabineverhoging en hydraulisch verstelbare cabine, waarbij een zichthoogte tot 5.200 mm wordt gerealiseerd en er dus met goed zicht containers en vrachtwagen geladen kunnen worden.

Natuurlijk is ook deze Terex-Fuchs voorzien van gescheiden geplaatste koelers die zorgdragen voor grote koelcapaciteit, zelfs in de stoffige omstandigheden waar hij vaak zal worden ingezet.

De 4-cilinder dieselmotor met een vermogen van 85 kW is standaard voorzien van een roetfilter en voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Door het roetfilter kan de machine ook zonder problemen binnen werken zonder daar problemen te veroorzaken voor mens en milieu.

Op korte termijn zal de eerste Terex-Fuchs in Nederland aan het werk gaan. Het Van der Spek team laat u graag alle ins- en outs zien van de Recyclingkanjer waarbij Terex-Fuchs laat zien dat een compacte machine tot grote daden in staat is.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines