Van der Spek levert de eerste Dynapac SD 115C aan Meijerink Wegenbouw

doorVan der Spek

Van der Spek levert de eerste Dynapac SD 115C aan Meijerink Wegenbouw

Datum: 3-aug-09

Onlangs leverde Van der Spek Vianen de eerste Dynapac SD115C af aan Meijerink Wegenbouw. De nieuwe Dynapac SD 115C is de opvolger van de welbekende Demag DF115C. De typeaanduiding SD staat voor Svedala Demag.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe SD machine is nauwlettend gekeken naar het bediencomfort en de prestaties van de machine. Zo is de machine uitgevoerd met een geheel nieuwe bedieningsconcept waarbij bedieningsvriendelijkheid en snelheid voorop staan. Het dashboard van de machine is in z’n geheel vernieuwd en uitermate overzichtelijk, ook is het geluidsniveau verder naar beneden gebracht.

Dit is mede bereikt door het plaatsen van een hydraulisch aangedreven koelvin. De koelvin slaat pas aan op het moment dat motortemperatuur oploopt.

De machine is standaard uitgevoerd met een EB51 afwerkbalk. Deze balk is geen onbekende daar deze al leverbaar was achter de vorige type machines. De balk heeft een basisbreedte van 2,55 meter en is hydraulisch uitschuifbaar naar 5,10 meter. Daarnaast kan de balk aangebouwd worden tot 8,10 meter.

Naast de SD115C is er ook een SD135C leverbaar. Het grootste verschil tussen beide machines is het motorvermogen. De SD115C is uitgevoerd met een 6 cilinder Deutz motor met 120 KW (163 pk). De SD135 heeft een vermogen van 140 KW (190 pk). Beide machines zijn ook leverbaar met een EB60 balk die hydraulisch uitschuifbaar is tot 6 meter en aangebouwd kan worden tot 9 meter. Daarnaast kan de SD135 uitgevoerd worden met een SB30 balk, dit is een starre balk die aangebouwd kan worden naar grotere werkbreedtes. 

 

Van der Spek, Bouwmachines