Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duo uitgeleverd door Van der Spek Vianen B.V. aan Hoeksema (HRM) in Grootegast.

doorVan der Spek

Duo uitgeleverd door Van der Spek Vianen B.V. aan Hoeksema (HRM) in Grootegast.

Datum: 26-jul-09

Van der Spek Vianen heeft onlangs de tweede machine in één maand geleverd aan HRM in Grootegast. Nadat eerst een Terex-Fuchs MHL335D werd geleverd, was het nu de beurt aan de nieuwe Hyundai HL760-7A XTD.

Bij Hoeksema’s Regionale Milieudiensten in Grootegast wordt afval ingezameld en geschikt gemaakt voor verdere verwerking. Hiervoor beschikt HRM over een eigen transportafdeling, die zorgdraagt voor het transport naar de locatie in Grootegast en daarnaast voor het transport van uitgesorteerd bouw- en sloopafval naar de recyclingbedrijven die de verschillende soorten materialen verder verwerken. Op het terrein van HRM wordt ook groenafval verwerkt en gecomposteerd.

Na vele draaiuren is er gekozen voor de vervanging van een Terex-Fuchs MHL331 door een zwaardere Terex-Fuchs MHL335D.

Voor de aandrijving van deze 25 tons Terex-Fuchs MHL335D is een 6,1 liters Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De  koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,10 meter waardoor er goed zicht ontstaat bij het laden van vrachtwagens en containers.

Voor het uitvoeren van vele verschillende werkzaamheden heeft HRM er ook voor gekozen te investeren in een Hyundai H760-7AXTD welke is voorzien van een standaard verlengd laderframe waardoor de XTD een 400 mm hogere penhoogte heeft dan de standaard H760-7A. Door deze hoge uitkiphoogte kan HRM ook zonder problemen hoge vrachtwagen en containers beladen. De aandrijving gebeurt door een zuinige Tier III Cummins QSB 6,7 liter motor met turbo interkoeler.

 

Van der Spek, Bouwmachines