Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek in de showbusiness

doorVan der Spek

Van der Spek in de showbusiness

Datum: 24-jul-09

De showbusiness en Van der Spek zijn geen onbekenden voor elkaar. In het verleden leverde Van der Spek al eens een grote torenkraan voor de opnames van een James Bond film en werd de afgelopen jaren door het leveren van kraandelen of complete torenkranen medewerking verleend aan diverse kunst- en culturele uitingen.
Onlangs werd bij het Leidseplein de compleet vernieuwde Stadsschouwburg (midden op de foto) in gebruik genomen. Met behulp van een voor het werk bij Van der Spek aangeschafte nieuwe Liebherr torenkraan van het type 280 EC-H12 Litronic heeft Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zn. B.V. het theater verbouwd en uitgebreid.

Op dit moment wordt in Amsterdam, in opdracht van Joop van de Ende, gebouwd aan een compleet vernieuwd Nieuwe De La Mar Theaters. Oorspronkelijk werd dit werk gestart door Hillen & Roosen. Vrijwel direct na het uitgesproken faillissement van Hillen & Roosen in mei van dit jaar is door LPMMC Vastgoed de combinatie Bouwproject Marnixstraat B.V. opgericht. Deze combinatie gaat het project afmaken.

De voor dit werk bij Van der Spek ingehuurde Liebherr 200 EC-H10 Litronic en de 245 EC-H12 Litronic blijven derhalve gewoon staan. De verwachting is dat de torenkranen blijven staan tot het einde van dit jaar.

foto: Peter Elenbaas
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines