Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek groep Benelux-importeur voor Telestack Ltd.

doorVan der Spek

Van der Spek groep Benelux-importeur voor Telestack Ltd.

Datum: 20-nov-09

De Van der Spek groep, met vestigingen in Vianen en Mariënberg in Nederland en de vestiging Ternat in België, is per omgaande Benelux-importeur geworden voor het in Ierland gevestigde Telestack Ltd.  

In Nederland zal Telestack door dochterbedrijf Marijs Recyclingtechniek B.V. uit Mariënberg gevoerd gaan worden. Marijs staat al jarenlang bekend als de specialist op het gebied van breken en zeven en zal met Telestack dit alleen maar verder uitbreiden.
Uiteraard zal op het gebied van overslag de parate kennis bij Van der Spek Vianen gebruikt worden die opgedaan is met Terex-Fuchs overslagkranen.

De Belgische en Luxemburgse klanten zullen door Van der Spek Ternat NV/SA bediend worden. Deze is ook geheel thuis in de recycling-, groeve of overslagwereld in België en Luxemburg.

Voor de Van der Spek groep is Telestack een logische aanvulling op het leveringsprogramma. Door zijn vele verschillende soorten mobiele transportbandsystemen kan met Telestack invulling gegeven worden op bijna ieder op- en overslag vraagstuk dat voorkomt.

De keuze voor de Van der Spek groep als partner in de Benelux komt o.a. door de jarenlange ervaringen die de groep heeft met de Terex-Fuchs overslagmachines in de op- en overslag en de vele kennis die is opgebouwd met  breek-, zeef- en recyclinginstallaties in de gehele Benelux.

Door Telestack vult de Van der Spek groep het leveringsprogramma aan met een specialist die zijn strepen heeft verdiend de afgelopen jaren met het ontwikkelen en bouwen van mobiele transportbandsystemen voor vele toepassingen over de gehele wereld. Noem een product of werelddeel en het is daar door een Telestack getransporteerd.

Telestack
Telestack Ltd. is in 1999 ontstaan als de specialist in mobiele op- en overslag systemen. Het is onderdeel van Loughside Engineering dat in 1985 is opgericht in Omagh, Tyrone (Noord-Ierland).

Ze ontwikkelen, ontwerpen, produceren en bouwen mobiele transportbanden, bunkers, trechters en mobiele scheepslaadsystemen.

Alles wordt in eigen huis gedaan, waardoor er eenvoudig op individuele klantwensen kan worden ingegaan.

Iedere opstelling en te transporteren product heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen. Het soortelijk gewicht van het te transporteren product kan van bijvoorbeeld 300 kg/m³ tot wel 3000 kg/m³ variëren. Ook is het ene product agressiever dan het andere. Een band die kunstmest moet transporteren moet voorzien zijn van speciale lak, aangezien dit een zeer corroderend product is zodra het met water in aanraking komt. Bij producten die zeer fijn zijn van structuur kan een overkapte band gewenst zijn.
Op deze wensen kan allemaal zonder problemen worden ingegaan. Uiteraard zullen de specialisten binnen de Van der Spek groep hier een advies over uitbrengen als de wensen bekend zijn.  

In de fabriek in Omagh Tyrone, Noord Ierland worden alle constructiedelen in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Wat gelijk opvalt is de zware en degelijke wijze waarop de banden zijn opgebouwd, niet een eenvoudig gezet profiel maar een compleet doordacht opgebouwde constructie die alle krachten die vrijkomen bij de grote overspanningen tot wel 55 meter opvangt.

Na het constructiewerk worden de delen in eigenhuis compleet gestraald en gespoten in de rood-witte Telestack kleuren. Op klantwens kan er natuurlijk voor bedrijfskleuren gekozen worden of voor speciale beschermende lakken en zelfs galvaniseren behoort tot de mogelijkheden.

De opbouw van de op- en overslag banden en systemen gebeurd in de in 2007 in gebruik genomen nieuwe productiehallen.

Soorten banden:
Voor de vele verschillende toepassingen bouwt Telestack verschillende op- en overslagsystemen. De kleinste die gebouwd wordt is de TC418. Hierbij staat de TC voor “track” de 400 voor 400 ton/uur en de 18 voor 18 meter lengte. De serie banden bestaat verder nog uit de TC421 en de TC621, waarbij de TC621 tot wel 2200 ton productvoorraad kan opbouwen onder de band. Door deze banden kan een breker of zeefmachine vaak wel een dag zonder laadschop draaien. Tevens kunnen deze banden voorzien worden van een trechter van wel 7 m³ waardoor er eenvoudig schepen beladen kunnen worden of bij het lossen van schepen met een overslagkraan gelijk een hoge voorraad opgebouwd kan worden op een kleine oppervlakte.

Daarnaast is Telestack specialist in uitschuifbare transportbanden tot wel 55 meter. Deze kunnen wel tot 2000 ton/uur transporteren. De TC624 is met zijn 24 meter in uitgeschoven positie de kleinste, echter is deze al wel in staat tot 600 ton/uur te transporteren.

De TS-serie zijn de telescoperende wielmobiele transportbanden welke in vele variaties leverbaar zijn. Deze worden veelal gebruikt om voorraad product op te bouwen of schepen te beladen. Deze machines kunnen geheel voorgeprogrammeerd zwenken, in- en uitschuiven en omhoog gebracht worden om een zeer grote voorraad onder zich op te bouwen. Dit kan afhankelijk van het type systeem wel tot 90.000 ton zijn. 

Uiteraard heeft Telestack hiervoor ook verschillende bunkersystemen om deze banden te voeden. Deze bunkers worden natuurlijk ook weer klantspecifiek gemaakt om de juiste belading en doorvoer te krijgen.

Een ander specialisme is de Truck-unloader. Hierin kunnen vrachtwagens of dumpers rechtstreeks kiepen om vervolgens het product via een transportband in voorraad te draaien of om rechtstreeks in een schip te laden.

Van der Spek, Bouwmachines