Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweede Hyundai HX220L Hybride voor GMB in korte tijd.

doorVan der Spek

Tweede Hyundai HX220L Hybride voor GMB in korte tijd.

Datum: 9-jan-18

Direct na de opendagen in Vianen is de tweede nieuwe Hyundai HX220L met Hybride systeem geleverd aan GMB. De zeer goede- en positieve ervaringen met de in september 2017 geleverde Hyundai HX220L met Hybride systeem heeft GBM doen besluiten om direct een tweede gelijke machine te kopen bij Van der Spek Vianen. 

GMB loopt graag voorop als het gaat om modern werkmateriaal. De trotse machinist Jaap na de zeer complete nieuwe Hyundai HX220L in gebruik. De HX220L werd door Van der Spek Vianen B.V. afgeleverd in Bruinisse waar GMB  volop bezig met grondwerk en betonfunderingen voor een nieuw te bouwen windmolenpark. 
 
Ook deze 23 tonner is geheel naar wens van GMB opgebouwd. Om de machine optimaal op de verschillende werken in te zetten werd de machine onder andere voorzien van een Engcon draai-kantelstuk, extra ballastgewicht, BM-Air cabine overdruksysteem, Trimble 3D GPS-systeem, Groeneveld automatisch vetsmeersysteem en uiteraard de herkenbare blauwe bedrijfskleur. Het spuitwerk is door Prima Equipment in Hardenberg uitgevoerd.  
 
Schoonste dieselmotor
De nieuwe HX220L is helemaal up-to-date! De Cummins 6-cilinder dieselmotor heeft de schoonste uitstoot in zijn klasse en dat zonder gebruik te maken van een roetfilter! De moderne motortechniek in combinatie met een AdBlue systeem zorgen ervoor dat de uitstoot voldoet aan de strenge Stage 4 / Tier IV final eisen. Naast dat de motor erg schoon is, is deze in combinatie met het geavanceerde hydrauliek systeem ook enorm zuinig in het dieselolie verbruik. 
 
Snel en Zuinig
Net als de eerst geleverde HX220L is ook de nieuwe machine door Van der Spek Vianen B.V. voorzien van ECO’nergy Hydride Systeem. Door dit Hybride systeem bespaart GMB flink. Als besparing spreekt men over twee soorten besparing: de reële brandstof besparing en de economische winst, oftewel de hogere snelheid en het meer kuubs verzetten. Om veel brandstof te besparen kan het motortoerental zakken door in een lagere modus (E) te draaien. Het motortoerental gaat omlaag en de pomp wordt minder belast, waardoor het brandstof verbruik maximaal zal dalen. En vice versa, gaat men op vol vermogen draaien dan zal de machine enorm snel worden en flink meer kuubs verzetten.  
 
Tijdens het zakken wordt de energie van het gewicht van de complete uitrusting benut en vult de  rechter hefcilinder de accumulator waarin de energie wordt opgeslagen. Bij het bedienen van de hef wordt de energie teruggegeven aan de hefcilinders, waardoor de dieselmotor en hydrauliekpompen nauwelijks hoeven te werken. 
 
Het hybridesysteem werkt met diverse druk- en temperatuursensoren. Met deze gegevens regelt de controller twee proportionele ventielen voor het gecontroleerd teruggeven van de energie aan de cilinders. Een directe verbinding tussen boomcilinder bodemzijde en het ECO’nergy ventielblok zorgt ervoor dat de machine goed in de hand ligt en ook opgedrukt kan worden.
 
Veilig
Standaard is de nieuwe HX-serie in Nederland voorzien van een uniek 4 camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De 4 camera’s zijn voor, achter en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor 4 verschillende beelden. Het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en kan dus goed kijken of er zich obstakels in zijn draaibereik bevinden. 
In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.
 
Hydraulische systeem
De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld en opgeslagen kunnen worden. Vanaf de eerste slag luistert de machine precies en snel naar de machinist.
 
Standaard al zeer compleet
Deze moderne machine is standaard zeer compleet uitgerust. Middels de 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen zoals wij kennen van de smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om de display te bedienen via een Haptic-control knop. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. 
De machinist ontbreekt het verder aan niets. De luxe en verwarmde stoel is op vele standen in te stellen en de mee verende armleuningen zijn onafhankelijk van de stoel in hoogte te verstellen. Het handsfree telefoonsysteem is geïntegreerd in de MP3 radio, startbeveiliging, key-less starten en de cabine is voorzien van led-werklampen en een opklapbare treeplank. Via een inlog op de HiMate website is de machine 5 jaar lang gratis op afstand te volgen en te monitoren.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines