Zoek
Sluit dit zoekvak.

Terex-Fuchs MHL385 in havenuitvoering

doorVan der Spek

Terex-Fuchs MHL385 in havenuitvoering

Datum: 27-okt-13

Het Application Centre (APC) van het door Van der Spek Vianen vertegenwoordigde Terex-Fuchs verrast ons wederom. Ditmaal met de nieuwe, speciaal voor de havenoverslag ontwikkelde MHL385D met de “Port-cabine”, waarmee standaard een cabine zichthoogte van 8.500 mm wordt behaald. Uiteraard kan de machine ook met een pylon worden uitgerust, waarmee een cabine zichthoogte van 10.000 mm behaald kan worden.

De speciale Port-cabine kan tot 500 mm boven de grond worden neergelaten, waardoor de machinist zeer eenvoudig en veilig kan instappen om vervolgens op grote hoogte zijn werk met goed zicht te kunnen uitvoeren.

Het APC is bij Terex-Fuchs een afdeling waar buiten de normale bekende typen overslagmachines op wensen van klanten kan worden ingegaan door het van begin tot eind machines te bouwen. Dat betekent dat deze afdeling zorgt voor de machines van een schets tijdens het eerste gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine bij de klant. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en gemaakt, zonder dat deze de normale productie bij Terex-Fuchs stoort.

De Terex-Fuchs MHL385D is voorzien van een extra zware- en stabiele onderwagen die een buitenafstempelmaat heeft van 6.300 mm x 12.040 mm. Hierdoor is de stabiliteit gegarandeerd om zonder problemen in de steeds groter en hoger wordende zeeschepen te laden en te lossen.

Voor iedere toepassing is er een juiste giekconfiguratie mogelijk. De machine kan uitgerust worden met giekconfiguraties van 18 tot en met 23 meter, waarbij zowel rechte als bananengiek leverbaar zijn. Uiteraard is deze uit te voeren met vele verschillende hydraulische functies, waarbij de verschillende soorten grijpers en klemmen aangestuurd kunnen worden.

Net als bij iedere Terex-Fuchs overslagmachine is ook deze MHL385D uitgerust met een zeer goed bereikbare bovenloop op de bovenwagen waar alle belangrijke en voor dagelijks onderhoud benodigde componenten veilig bereikbaar zijn. Al deze componenten zijn vanuit de veilige bovenloop goed te bereiken, waardoor niet bovenop de machine geklommen hoeft te worden en er geen onveilige situaties kunnen ontstaan.

Uiteraard kan de machine als hij wordt uitgevoerd met een pylon nog uitgevoerd worden met loopbordessen over de gehele lengte van de bovenwagen, zodat ook bij onderhoud veilig gewerkt kan worden.  

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL385D is een Deutz Tier III motor met 273 kW verantwoordelijk. Deze motor heeft zich de afgelopen jaren bewezen als zeer betrouwbaar, zuinig en duurzaam.

Uiteraard is de machine als gewenst ook uit te voeren met elektrische aandrijving. De elektrische overslagmachines maken hun opkomst bij vele bedrijven. Naast de lagere operationele kosten zijn geluids-, trillings- en warmtebeperking ook veel gehoorde argumenten om een Terex-Fuchs machine uit de elektrisch aangedreven serie aan te schaffen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines