Telestack introduceert de HF418 T rupsmobiele transportband

doorVan der Spek

Telestack introduceert de HF418 T rupsmobiele transportband

Datum: 21-okt-10

Benelux importeur Van der Spek meldt met trots dat Telestack de geheel nieuwe HF418 T heeft geïntroduceerd voor de gehele wereldmarkt. Een rupsmobiele transportband met een separate bunker die eenvoudig beladen kan worden met een wiellader of overslagkraan. Een echte allrounder die overal in te zetten is. 

Begin 2009 introduceerde Telestack de nieuwe TC421 en TC621 rupsmobiele transportbanden. Deze banden hebben een lengte van 21 meter en kunnen, type afhankelijk, tussen de 400 en 600 ton per uur transporteren. Uiteraard zijn grotere tonnages en andere varianten op klantwens mogelijk. 

Door de wereldwijd weer langzaam aantrekkende economie de laatste periode is de vraag naar Telestack transportbanden alleen maar groter geworden. De voornaamste verklaring hiervoor is de wens van goedkoper en efficiënter werken en produceren bij een stijgende vraag naar grondstoffen, zowel primair als secundair.

Door het gebruiken van een Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met een wiellader gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om bij de juiste opstelling de laadschop geheel stil te zetten of natuurlijk voor andere werkzaamheden in te zetten.

Bij het laad- en loswerk is onnodig omhoog draaien van het te lossen product verleden tijd. De Telestack kan wel tot ruim 1.000 m³ onder een standaard TC421 of TC621 opslaan zonder verzet te hoeven worden.

Sinds begin 2009 zijn er meer dan 50 rupsmobiele Telestack’s van de TC-serie geleverd in geheel Europa. Hiermee heeft Telestack zijn leidende marktpositie in de zware mobiele transportbanden aangetoond.

De Telestack HF 418 T is ontstaan naar aanleiding van wensen van verschillende klanten. Ze wilden product kunnen opdraaien zonder dit met de laadschop omhoog te hoeven rijden. Dit omhoog rijden kost tijd en energie, dus geld en een ander zeer groot nadeel is dat het product zeer vast wordt aangereden, zodat het niet gemakkelijk weer kan worden opgepakt om te worden verladen of bijvoorbeeld gemengd te worden. Bij producten als compost, gebroken asfalt is het een zeer groot voordeel als het los wordt gestort.

Een andere toepassing is het verladen van producten in schepen. Door de separate bunker kan de band horizontaal worden gesteld, waardoor er weinig valhoogte is van de producten die worden overgeslagen. Ook is de bunkerband in snelheid te regelen, zodat er door een optionele afstandbediening bepaald kan worden of er product wordt verladen of niet. Dit is een voordeel bij het verladen in treinwagons die moeten verrijden of als een schip moet worden verhaald. De bunker hoeft dan niet leeg gedraaid te worden.

De machine is voorzien van een 18 meter lange transportband die maximaal op een hoogte van bijna 8 meter kan afwerpen met een opvoercapaciteit van 400 ton/uur. De bunker is standaard 3550 mm breed en kan optioneel vergroot worden tot een breedte van 4200 mm waarbij hij dan ook 2500 mm diep wordt, zodat hij ook beladen kan worden door grotere laadschoppen.

Van der Spek, Bouwmachines