Krommenhoek kiest wederom voor Terex-Fuchs en Van der Spek Vianen B.V.

doorVan der Spek

Krommenhoek kiest wederom voor Terex-Fuchs en Van der Spek Vianen B.V.

Datum: 18-okt-10

Afgelopen week is er op de Linschotenstraat in Rotterdam weer een nieuwe Terex-Fuchs overslagmachine afgeleverd. Ditmaal werd een nieuwe Terex-Fuchs MHL335D in gebruik gesteld door Van der Spek Vianen B.V.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL335D vervangt een Terex-Fuchs MHL320 die de afgelopen jaren langzamerhand te klein geworden was.

Krommenhoek is al jaren een begrip in Rotterdam en omstreken als het gaat om het betrouwbaar afvoeren en verwerken van oude metalen van bedrijven.

In 1925 is het bedrijf Krommenhoek B.V. opgericht door Dirk Krommenhoek samen met een compagnon. Voor de Tweede Wereldoorlog ging Dirk Krommenhoek als lorrenboer actief langs de deuren met paard en wagen om oud ijzer op te halen. Begin jaren ’50 stapt de volgende generatie in het bedrijf dat dan gevestigd is op de Maasboulevard in Rotterdam. Pas in de jaren zestig, als industriegebied Spaanse Polder ontwikkeld wordt, verhuist het bedrijf naar de  huidige locatie aan de Linschotenstraat. In diezelfde periode start men ook met de in- en verkoop van plastic buizen, een activiteit die in de jaren erna zal uitgroeien en van grotere betekenis wordt binnen Krommenhoek B.V.
In 2006 is het inmiddels tot Krommenhoek Plastics & More uitgegroeide bedrijf niet ver van Krommenhoek Metals & Recycling op een eigen locatie neergestreken aan de Breevaartstraat in Rotterdam.

De nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL335D met een bereik van wel 12 meter is uitgerust met een 6,5 m giek en een 5,4 m lange lepelsteel en voorzien van een Terex-Fuchs 400 liter poliepgrijper.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL335D is een 6,1 liter Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,40 meter voor goed zicht bij het beladen van containers en vrachtwagens.

Op de foto is de trotse machinist voor het eerst aan het werk met de nieuwe Terex-Fuchs MHL335D.

Van der Spek, Bouwmachines