Zoek
Sluit dit zoekvak.

1ste Hyundai dash-9 afgeleverd bij Van der Ven in Brakel

doorVan der Spek

1ste Hyundai dash-9 afgeleverd bij Van der Ven in Brakel

Datum: 25-okt-10

Van der Spek Vianen leverde onlangs weer een nieuwe Hyundai af bij Van der Ven in Brakel. Ditmaal werd de 1ste Hyundai 140W-9 in gebruik genomen. Het is de eerste dash-9 serie machine voor Van der Ven.

Naast deze nieuwe 14 tons mobiele graafmachine draaien er vele soorten en maten Hyundai’s bij Van der Ven. Van een minigraver van 1,5 ton tot zelfs 2 Hyundai R500LC-7A’s 50 tons rupskranen. In totaal zijn er meer dan 12 Hyundai’s actief in het machinepark van Van der Ven.

Van der Ven uit Brakel is een dienstverlener pur sang. Al sinds 1968 staat de opdrachtgever centraal. De filosofieën van de oprichters, Gerrit en To van der Ven, klinken nog altijd door in het moderne bedrijf. Woorden als bescheidenheid, stabiliteit, service, kwaliteit, aandacht en tijd hebben een plaats gekregen in het een bedrijf dat klaar is voor de toekomst. Een bedrijf dat altijd kan inspelen op de wens van elke opdrachtgever.

Het is zo gek niet te verzinnen of hetgeen dat de klant vraagt wordt aangeboden en op tijd en plaats en conform kwaliteit uitgevoerd. De werkzaamheden worden efficiënt en met moderne middelen zoals de Hyundai graafmachines uitgevoerd en met een ouderwetse degelijkheid opgeleverd. De opdrachtgevers zijn projectontwikkelaars, Rijkswaterstaat, Defensie, waterleidingbedrijven, gemeentes, provincies, bedrijven, stichtingen, verenigingen, en particulieren.

De krachtbron van deze nieuwe moderne 14 tons mobiele graafmachine is een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt, in combinatie met een koelfan met visco-koppeling, voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien, waardoor de machine met een nog steeds laag toerental eenvoudig een snelheid van 40 km/uur haalt!

De nieuwe Hyundai R140-9 is uitgerust met een 4900 mm lange gedeelde giek en voorzien van enkellucht banden. Op wens is machine geheel geleverd in de bedrijfskleur van Van der Ven.

Natuurlijk zijn op de graafmachine alle functies aanwezig voor het aansluiten van de vele werktuigen die Van der Ven gebruikt voor alle voorkomende werkzaamheden in leidingwerken, grond-, weg- en waterbouw, natuur- en cultuurtechniek, beton- en utiliteitsbouw en groenvoorzieningen waarin men actief is.
 
De machine heeft als alle nieuwe Dash-9 serie 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, Apple Ipod, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.

Van der Spek, Bouwmachines