Search
Close this search box.

Telestack HF518 in gebruik genomen door A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

doorVan der Spek

Telestack HF518 in gebruik genomen door A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

Datum: 24-feb-14

Met de investering in de Telestack HF518 rupsmobiele transportband wordt het al zeer uitgebreide recyclingprogramma dat Tuytel verhuurt nog verder aangevuld.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met de verhuur van kranen, grondverzet- en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat u kan adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recyclingmachines en het handelen in biomassa.

Een dertigtal gemotiveerde werknemers staan dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. De veiligheid staat hierbij hoog in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

De nieuwe Telestack HF518 is voorzien van een ruim 4000 mm lange bunker welke een grote inhoud heeft van wel 12 m³. Hierdoor kan de machine goed beladen worden door een laadschop of overslagmachine voor het opzetten van een voorraad of het beladen van schepen, vrachtwagens en containers.

Door het gebruiken van een Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met een laadschop gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om bij de juiste opstelling de laafschop geheel stil te zetten of voor andere werkzaamheden te gebruiken. Dit voordeel komt zeker tot zijn recht als de Telestack rechtstreeks wordt ingezet achter bijvoorbeeld een puinbreker, shredder of zeefmachine.

Tevens kunnen snel en eenvoudig schepen geladen en gelost worden zonder dat de overslagmachine ieder keer zijn maximale vlucht moet maken waarbij kostbare tijd en brandstof verloren gaat.

Bij het laad- en loswerk is onnodig omhoog draaien van het te lossen product verleden tijd; de Telestack kan wel tot ruim 1500 ton onder de standaard HF518 opslaan zonder verzet te worden. De bunker van de HF518 is compleet voorzien van wisselbare Hardox slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt ervoor dat de val van het te laden product gebroken wordt en er geen overmatige slijtage en krachten op de transportband komen.

De afgelopen jaren zijn er meer dan 150 rupsmobiele Telestack’s van de HF/TC-serie geleverd in geheel Europa. Hiermee heeft Telestack zijn leidende marktpositie in de zware mobiele transportbanden aangetoond.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines