Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai 55W-9 voor Gebr. De Ronde uit Beusichem

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai 55W-9 voor Gebr. De Ronde uit Beusichem

Datum: 23-feb-14


Via de werkplaats van Van der Spek in Vianen is een nieuwe mobiele Hyundai 55W-9 graafmachine geleverd aan Gebr. de Ronde uit Beusichem.

Gebr. De Ronde is gevestigd in het rustieke dorpje Beusichem binnen de gemeente Buren. De centrale ligging in het westen van de Betuwe, tussen Culemborg en Tiel, biedt de mogelijkheid efficiënt te werken door een groot deel van Nederland.

In 1955 gestart als fruitteler heeft Gebr. De Ronde, na een snelle uitbreiding van werkzaamheden in de zestiger jaren van de vorige eeuw, een degelijke reputatie opgebouwd als specialist op het gebied van wegenonderhoud, cultuurtechniek, groenvoorzieningen en straatwerken.

De nieuwe mobiele midi is voorzien van vele opties zodat hij door De Ronde optimaal kan worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden. Hij is o.a. voorzien van brede enkellucht banden om de insporing tot een minimum te beperken.

De nieuwe mobiele machine weegt ruim 5,5 ton en heeft een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar recht kan zwenken. Hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk. Deze levert een nominaal vermogen van 57 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55W-9 midi graafmachine beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, wat extra kracht geeft om de klus te klaren. 
 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines