Putzmeister Telebelt ingezet bij grote klus in Hengelo

doorVan der Spek

Putzmeister Telebelt ingezet bij grote klus in Hengelo

Datum: 19-apr-09

Voor een werk op het station Hengelo is door de firma Wesseler-Oude Booyink uit Enschede een Putzmeister Telebelt ingezet. Deze voor Nederland vrij unieke machine is gespecialiseerd in het aanbrengen en afvoeren van diverse materialen zoals grind, betongranulaat, zand, beton, steenslag etc.

In opdracht van ProRail wordt in Hengelo door hoofdaannemer Hegeman onder andere gebouwd aan een 60 meter lange vide en een tunnel onder het spoor. Tijdens het afgelopen Paasweekeinde is deze 2200 ton wegende tunnel geplaatst en is met behulp van de Putzmeister Telebelt het materiaal tussen de sporen weer aangevuld.
De strakke planning bood een totale speelruimte van niet meer dan een uur. Maandagmiddag rond kwart voor vier ‘s middags konden twee sporen weer worden vrijgegeven, iets eerder dan was afgesproken met ProRail.

Putzmeister produceert Telebelt machines al sinds meer dan 20 jaar, vooral voor afzet in de Amerikaanse markt. De verschillende types hebben horizontale reikwijdtes van 15 tot 39 meter.
Op dit moment zijn er een zeer beperkt aantal bedrijven in Duitsland en Zwitserland die een dergelijke machine in Europa inzetten.

(foto: Putzmeister)

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines