Tweede Hyundai binnen 1 jaar afgeleverd bij Huub Verlouw B.V. door Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

Tweede Hyundai binnen 1 jaar afgeleverd bij Huub Verlouw B.V. door Van der Spek Vianen

Datum: 20-apr-09

Nadat er eind 2008 al een 15-tons wielmobiele Hyundai H140W-7A graafmachine werd afgeleverd bij Huub Verlouw B.V. uit Ammerzoden is er nu een nieuwe Hyundai R290LC-7A rupsgraafmachine in gebruik gesteld.
Het is de vierde Hyundai die bij Huub Verlouw aan het werk gaat, er waren al een 5,5-tons R55-7, een 30-tons R290-LC-7 en een 14-tons H140LC-7 in de machinevloot aanwezig.

De R290LC-7 is na 7 jaar trouwe dienst en ruim 12.000 uur ingeruild op de nieuwe R290LC-7A.

De activiteiten van Huub Verlouw BV zijn het aannemen en uitvoeren van cultuurtechnische werken en grond-, weg-, en waterbouwkundige werken. Het bedrijf is gespecialiseerd in milieuvriendelijke oeverbescherming, aanleggen van vlonders en steigers en het maken van vistrappen en plaatsen van damwanden, stuwen en andere waterbouwkundige werken.

Voor al deze werkzaamheden is de machine voorzien van vele hydraulische functies, zodat trilblokken, grijpers en klemmen zonder problemen kunnen worden aangesloten.

Op wens van Verlouw is de machine voorzien van een treeplank over de gehele zijde zodat de machine goed toegankelijk is voor de machinist. Voor het werken op saneringen is er een overdrukunit gemonteerd.

Voor de aandrijving van de Hyundai R290LC-7A staat een Cummins  6 cilinder turbodiesel QSB 6.7 met 6,7 liter inhoud en 230  paraat die uiteraard voldoet aan de nieuwste Tier III emissie eisen.

Van der Spek, Bouwmachines