Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom Terex-Fuchs voor Bemmel Container Service B.V. in Harmelen

doorVan der Spek

Wederom Terex-Fuchs voor Bemmel Container Service B.V. in Harmelen

Datum: 20-apr-09

Van der Spek Vianen heeft afgelopen week bij Bemmel Container Service weer een nieuwe Terex-Fuchs MHL331D overslagkraan in gebruik gesteld. De vorige MHL331 die in 2003 was geleverd heeft in de afgelopen 6 jaar ruim 13.500 uur probleemloos gedraaid en dit was dan ook voor Bemmel Container Service een belangrijk argument om weer voor Van der Spek Vianen en Terex-Fuchs te kiezen.

Bemmel Container Service B.V. uit Harmelen  is al bijna 25 jaar een begrip in de regio op het gebied van afvalverwerking en leveringen van zand, grind en grond. Ze hebben een groot assortiment containers van drie tot en met veertig kubieke meter. Ook hebben ze rol-, pers- en opslagcontainers in allerlei soorten en maten. Bemmel Container Service B.V. is aangesloten bij het ECONEDWERK. Dit houdt in dat ze hun klanten door heel Nederland kunnen bedienen door een goede samenwerking met collega-bedrijven in het land.

De 23-tons Fuchs overslagmachine met een bereik van wel 11 meter is voorzien van een Demarec sorteergrijper met een vaste ophanging. De rotatiefunctie is traploos te verstellen via een scroll functie in de joystick.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL331D is een 6,1 liter Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met sterk verminderd. De  koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien. De regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Bij de MHL331D van Bemmel Container Service is de koeling voorzien van een omkeerbare fan voor de motor- en hydrauliek radiateur i.v.m het werken in een extra stoffige werkomgeving.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,10 meter voor goed zicht bij het beladen van containers en vrachtwagens.

Van der Spek, Bouwmachines