Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koeman neemt grootste Putzmeister betonpomp van Noord-Holland in gebruik

doorVan der Spek

Koeman neemt grootste Putzmeister betonpomp van Noord-Holland in gebruik

Datum: 22-apr-09

Door Van der Spek is een Putzmeister BSF 46-5.16 HLS aan Koeman Betonpompen B.V. uit Berkhout afgeleverd. De pomp heeft een capaciteit van 160 m3 per uur en een reikhoogte van de giek van 45,1 m.
De machine is verder uitgerust met het One Side Support systeem van Putzmeister. De pomp kan in bepaalde gevallen alleen de stempelpoten uitschuiven aan de zijde van de machine waar gewerkt wordt, hetgeen de pomp in staat stelt ondanks zijn afmetingen ook in relatief kleine ruimtes af te stempelen, of indien nodig de weg vrij te houden.
Om het werk van de machinist verder te verlichten heeft Koeman Berkhout tevens gekozen voor het unieke Ergonic Boom Control systeem. Deze optie zorgt ervoor dat de machinist met één enkele knop op zijn afstandsbediening de eindslang op dezelfde hoogte kan houden wanneer hij deze naar voren, achteren of zijwaarts wil bewegen, onafhankelijk van de positie van de mast.
Deze betonpomp is de grootste Putzmeister in de vloot van Koeman die de afgelopen 2 jaar al 2 stuks M42-ers en een M36 van Putzmeister bij Van der Spek afgenomen heeft.
Bovendien werd onlangs ook nog een Putzmeister rondverdeelmast van het type RV-12 Lift bij Van der Spek besteld.

De Putzmeister pomp is gemonteerd op een volledig luchtgeveerde MAN TGS 35.400 8×4 met een tridem asopstelling, geleverd door MAN-dealer Bedrijfswagens & Trailer Service B.V. uit Wognum.

Koeman Berkhout verhuurt al sinds 1972 betonmpompen, telescoopkranen en mobiele torenkranen inclusief bedienend personeel. Zij voeren projecten uit in heel Noord-Holland, maar ook daarbuiten.

(foto: Koeman Berkhout)

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines