Primeur voor GTG/Dollegoor, eerste Hyundai dash-9 wiellader geleverd in Nederland

doorVan der Spek

Primeur voor GTG/Dollegoor, eerste Hyundai dash-9 wiellader geleverd in Nederland

Datum: 16-nov-10

Via de vestiging in Mariënberg heeft de Van der Spek Groep bij GTG/Dollegoor de eerste Hyundai dash-9 wiellader van Nederland geleverd. Het gaat om een 15 ton zware Hyundai HL757-9.

De nieuwe dash-9 serie is een geheel nieuw ontwikkelde serie waarbij de betrouwbaarheid en kracht van de 7- en 7A-series wielladers centraal hebben gestaan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine gelijk te zien dat het om de nieuwe dash-9 serie gaat. De ruime cabine met veel glas aan de voorkant en een goed zicht rondom de machine staat centraal. Daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en het mooie design op.

Voor het duurzamer gaan draaien van de dash-9 wielladers zijn de machines uitgerust met het nieuwste hydraulieksysteem. Dit nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik.

Dit lage energieverbruik gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid, voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen verder voor vlot rijden.

Net als de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en product support van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaren van machines in staat om de prestaties van hun machine te volgen, de locatie ervan te controleren en van afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

De nieuwe Hyundai HL757-9 die geleverd is bij GTG/Dollegoor is voorzien van een snelwisselsysteem, zodat er snel gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken voor het laden en overslaan van zand en grind dat per spoorlijn binnenkomt. Ook zal de machine worden ingezet op het Europark in Coevorden voor het verzetten en legen van ca. 50 containerbakken die op deze locatie gebruikt worden. Op wens van de klant is de machine verder voorzien van een centrale smering. De achteruitrijdcamera is standaard af fabriek en zorgt voor een goed en veilig zicht naar achteren.

Van der Spek, Bouwmachines