Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Terex-Fuchs MHL320D afgeleverd bij Jager Midwolde

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL320D afgeleverd bij Jager Midwolde

Datum: 20-nov-10

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Terex-Fuchs MHL320D afgeleverd bij Jager Midwolde. Na een zeer succesvolle demo waarbij een Terex-Fuchs MHL320D Jager Midwolde overtuigde van de snelheid, kracht en souplesse van de compacte overslagmachine was deze keuze snel gemaakt.

Jager Midwolde is gespecialiseerd in slopen (totaalsloop, renovatiesloop, precisiesloop), asbestsanering, diamantboren- en zagen, grondwerk, bodemsanering en infrastructurele werken, puinbreken, het bewerken en sorteren van bouw-en sloopafval en transport. De hoofdvestiging van Jager is gelegen in Midwolde (nabij Leek/Groningen). Tevens beschikt men in Friesland over de locaties Ecopark De Wierde in Oudehaske en Ecopark Newtonweg in Leeuwarden. In de provincie Groningen heeft men nog een locatie in Veendam. Het werkgebied van Jager beslaat primair de noordelijke provincies; Groningen, Friesland en Drenthe.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL320D is uitgevoerd met 4 stempelpoten. Ook kan gekozen worden voor 2 stempelpoten en een blad. Evenals de andere overslagmachines bij Jager Midwolde is ook deze uitgevoerd met een overdrukinstallatie op de cabine, zodat de machinist altijd in zuivere lucht werkzaam is. Natuurlijk is de cabine standaard uitgerust met airconditioning.

Voor de aandrijving van deze 19 tons Terex-Fuchs MHL320D is een 4,0 liters Common-rail Deutz 4-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld waadoor de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,20 meter waardoor er goed zicht ontstaat bij het laden van vrachtwagens en containers.

Van der Spek Vianen en Jager Midwolde zijn geen onbekenden van elkaar. Eerder werd al een complete set van 3 rupsmobiele recyclingmachines geleverd. Daarnaast een puinbreker, zeefmachine en een Westeria windshifter.
 

Van der Spek, Bouwmachines