Zoek
Sluit dit zoekvak.

Primeur Hybride Fuchs MHL350F voor Braam Recycling in Beverwijk

doorVan der Spek

Primeur Hybride Fuchs MHL350F voor Braam Recycling in Beverwijk

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Hybride Fuchs MHL350F bij Braam Recycling in Beverwijk in gebruik gesteld. Met de ingebruikname van deze Hybride Fuchs MHL350F heeft Braam de Europese primeur.

De nieuwe Fuchs zal bij Braam Recycling breed worden ingezet. Naast het laden- en lossen van schepen met te recyclen materialen en geproduceerde bouwstoffen zal de machine ook worden ingezet voor het op- en overslaan van stromen op de ruime locatie aan de binnenhaven in Beverwijk. Uiteraard zullen op- en overslagwerkzaamheden voor derden ook worden uitgevoerd op de kade bij Braam Recycling. Naast de eigenkade licht Braam Recycling ook zeer dicht bij de snelweg wat efficiënt op- en overslaan mogelijk maakt.

Hybride Fuchs MHL350F

Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om in Beverwijk eenvoudig op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren.

Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter. 

Net als alle Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL350F voorzien van een  draaikrans die is voorzien van een dubbele lagering waardoor naast stabiliteit een zeer lange levensduur is gegarandeerd. Deze zelfde zeer degelijke opbouw is in de gehele machine te vinden.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Door het optionele hybride systeem dat op de Fuchs MHL350F is gemonteerd wordt het brandstofverbruik nog verder gereduceerd en geeft het de machine meer hydraulisch vermogen om snellere cyclussen te maken waarmee nog meer wordt bespaard.

Tijdens het zakken wordt de energie van het gewicht van de complete uitrusting benut en vult de  hefcilinder de accumulator waarin de energie wordt opgeslagen. Bij het bedienen van de hef wordt de energie teruggegeven aan de hefcilinders, waardoor de dieselmotor en hydrauliekpompen nauwelijks hoeven te werken.

Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. Middels Ad-Blue en een katalysator wordt uiteraard voldaan aan de laatste emissie-eisen, actief regenereren met het daarbij behorende extra brandstofverbruik en kosten behoren tot het verleden.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de Fox-cabine. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd.

Standaard is de Fuchs MHL350F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

LED-verlichting zorgt er voor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk.

Prima Equipment heeft de nieuwe Fuchs in de herkenbare bedrijfskleuren van Braam Recycling gespoten waarmee hij in de haven direct opvalt.