Search
Close this search box.

Primeur voor verhuurspecialist Tuytel, eerste Steinert EddyC Move in gebruik genomen

doorVan der Spek

Primeur voor verhuurspecialist Tuytel, eerste Steinert EddyC Move in gebruik genomen

Onlangs heeft Tuytel uit Oud-Alblas de eerste nieuwe Steinert EddyC Move containermobiele NE-scheider van Nederland in gebruik genomen.

De levering heeft iets langer op zich laten wachten dan gewenst echter de wens om de machine direct met een duurzame Stage-V generator te laten leveren was belangrijk dan de machine eerder in actie te krijgen. Door te investeren in de nieuwe technieken laat Tuytel weer zien voorop te lopen als het gaat om duurzaam te investeren. Uiteraard kan de containermobiele non-ferro scheider ook middels het stroomnet worden aangedreven als dit voorhanden is.

Met zijn gewicht van 18 ton is de robuust gebouwde container-unit nog eenvoudig te transporteren middels een containerwagen. Op locatie worden brede wielen aan de machine geplaatst zodat hij middels een laadschop of kraan op zijn plaats kan worden gezet. Middels vier onafhankelijk bedienbare hydraulische steunpoten kan de machine ook op niet vlakke terreinen juist worden opgesteld voor optimale scheidingsresultaten.

Bij het ontwerp van de Steinert EddyC Move zijn alle ervaringen samengevoegd van de ruim 4.000 non-ferro scheiders die Steinert al vele tientallen jaren in installaties over de hele wereld en in vele toepassingen heeft draaien. Met dit aantal mag men zich zeker wereldmarktleider noemen als het gaat om non-ferro scheiding. Door een machinebreedte van 2.000mm kunnen zonder problemen grote capaciteiten worden verwerkt.

Naast het scheiden van de non-ferro’s uit de op te voeren productstomen zorgt de gemonteerde zeer sterke neodymium magneet dat ook alle ijzer/ferro-delen uit de stroom worden gehaald.

Over de hydraulisch uitklapbare banden worden de gescheiden stromen afgevoerd zodat deze apart kunnen worden afgevoerd.