Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R55W-9 afgeleverd bij Fierkens uit Didam

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R55W-9 afgeleverd bij Fierkens uit Didam

Datum: 3-nov-10

Via de vestiging Noord-Oost in Mariënberg heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai R55-9 afgeleverd aan Fierkens te Didam. Het is voor Fierkens de eerste nieuwe Hyundai uit de op de TKD geïntroduceerde dash-9 serie. Bij Fierkens is ook een door Van der Spek Vianen geleverde 21 tons Hyundai R210-7 actief in de machinevloot.

Deze nieuwe mobiele midi is voorzien van vele opties, zodat hij door Fierkens optimaal kan worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden. Hij is o.a. voorzien van brede enkellucht banden om de insporing tot een minimaal te beperken, overdruk, een draaikantelstuk en extra functies voor o.a. een sorteergrijper of trilplaat.

Met name door het draaikantelstuk is de machine erg functioneel en in combinatie met de alom geprezen wendbaarheid van deze nieuwe Hyundai R55W-9 zal deze bij Fierkens worden ingezet voor het lichtere grondwerk en voor allerlei voorkomende straatwerkzaamheden.

De nieuwe, ruim 5,5 ton wegende mobiele graafmachine heeft een zwenkgiek die 80° naar links en 50° naar rechts kan zwenken, waardoor de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed kan gebruiken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk. Deze levert een nominaal vermogen van 57 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55W-9 beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, hetgeen extra kracht geeft om de klus te klaren. De motor voldoet aan de emissievoorschriften volgens Tier 4 Interim en EU niveau IIIA.
 
Fierkens Didam bestaat inmiddels zo’n 30 jaar en houdt zich voornamelijk bezig met grondverzet in de particuliere en overheidssector.

Doordat het bedrijf een erkend leerbedrijf is, worden er machinisten intern opgeleid om zo in de toekomst ook over goed opgeleid personeel te beschikken. Veiligheid en kwaliteit staan bij dit bedrijf hoog in het vaandel. Dit merk je doordat het bedrijf werkt met jonge en goed onderhouden machines.

Het uitgebreide park bestaat uit o.a. mini-, midigravers (zowel rups als mobiel), mobiele- en rupsgraafmachines en wielladers welke alle voorzien zijn van allerlei uitrustingsstukken. Door de flexibele organisatie kan Fierkens snel en adequaat reageren op de wens van de klanten.

Foto : Tijmen, forumlid Bouwmachineforum

Van der Spek, Bouwmachines