Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HL757-9 geleverd voor Echter Asfalt Centrale (EAC)

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HL757-9 geleverd voor Echter Asfalt Centrale (EAC)

Datum: 18-okt-11

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe Hyundai machine geleverd aan Volker Stevin Materieel (VSM). Ditmaal een nieuwe 15 ton zware Hyundai HL757-9 laadschop welke wordt ingezet bij de Echter Asfalt Centrale in Limburg. KWS is combinant in deze centrale.

Al eerder vonden vele Hyundai machines binnen KWS hun weg naar vestigingen en onderdelen van KWS, o.a. Handelsbedrijf Julianahaven in Dordrecht (Hyundai HL770-7A), KWS (2 x R450-7 voor het laden van o.a. de mobiele puinbreker), Asfalt Productie Hoogblokland van de Gebr. Van Kessel (HL780-9) en GTG in Coevorden (Hyundai HL770-9, HL757-9, R250-7A).

De Hyundai dash-9 serie is een nieuw ontwikkelde serie waarbij de betrouwbaarheid en kracht van de 7- en 7A-series wielladers centraal hebben gestaan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine direct te zien dat het om de nieuwe dash-9 serie gaat. De ruime cabine met veel glas voor een goed zicht rondom de machine staat centraal, daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en het mooie design op.

Voor het duurzamer gaan draaien van de dash-9 wielladers zijn de machines uitgerust met het nieuwste hydraulieksysteem. Dit nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik. Dit, gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie, zorgt voor maximale duurzaamheid. Dit levert minder vermogensverlies op, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Evenals de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System.
Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van hun machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

De nieuwe Hyundai HL 757-9 is voorzien van een vaste bak voor het beladen van de asfaltcentrale en voor op- en overslag op het terrein in Echt.

Optioneel is de machine voorzien van een centrale smering en joystickbesturing. De achteruitrijdcamera is standaard af fabriek en zorgt voor een goed en veilig zicht naar achteren.

Natuurlijk is ook deze door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai HL757-9 voorzien van 5 jaar of 7500 uur garantie waarmee de betrouwbaarheid van de dash-9 serie van Hyundai nogmaals wordt benadrukt.

Voor de EAC is Van der Spek ook geen vreemde, onlangs werd ook een nieuwe Dynapac SD135 asfaltafwerkmachine geleverd.

Van der Spek, Bouwmachines