Hyundai “langnek” geleverd aan W. Kool Grondverzet B.V.

doorVan der Spek

Hyundai “langnek” geleverd aan W. Kool Grondverzet B.V.

Datum: 15-okt-11

Van der Spek Vianen heeft wederom een long-front machine geleverd aan Wouter Kool, eigenaar van W. Kool Grondverzet B.V. Ditmaal is er een nieuwe Hyundai 290LC-9 Long-front van ruim 33 ton geleverd aan het bedrijf uit Wilnis.

Oprichter Wouter Kool heeft van jongs af aan grote interesse gehad in kranen en graafwerk. Deze interesse was de aanleiding om vrij snel na zijn machinistenopleiding zijn eerste eigen Kobelco SK 250NLCDA (welke nog steeds werkzaam is in het bedrijf) met lange giek aan te schaffen bij Van der Spek Vianen. Hierdoor kon hij zijn eerste zelfstandige projecten aannemen. Inmiddels is het bedrijf doorgegroeid tot een bedrijf met 7 personeelsleden werkend met een VCA-certificaat en vele verschillende soorten machines en materieel.

De nieuwe Hyundai R290LC-9 Long-front graafmachine die is toegevoegd aan het materieelpark, is voorzien van een 10.200 mm lange giek en een 7.850 mm lange lepel waarmee op maaiveld een bereik van 18.500 mm behaald wordt. De maximale graafdiepte is 15.000 mm.

Op wens van de klant is de machine uitgevoerd met een “dom” onder de giek, waardoor de machine hoger kan opwerpen, een sloop- en sorteerfunctie, centrale smering en overdruk op de cabine. De machine is verder gespoten in de bedrijfskleuren van W. Kool Grondverzet B.V.

Voor de aandrijving van Hyundai is een 6-cilinder Cummins QSB6.7 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 6.7 liter en is voorzien van de nieuwste technieken, waardoor een zeer gunstig brandstofverbruik wordt gerealiseerd. De motor produceert 230 pk.

Net als alle nieuwe serie-9 machines is ook deze R290-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren ect. Deze service is gratis en door de klant zelf uit te lezen.

De machine heeft net als alle nieuwe Dash-9 serie machines 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. een luxe Savas stoel, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, luxe vloerbekleding, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap en een grote gereedschapskist op de onderwagen.

Van der Spek, Bouwmachines