Search
Close this search box.

Van Puijfelik kiest opnieuw voor Terex-Fuchs van Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

Van Puijfelik kiest opnieuw voor Terex-Fuchs van Van der Spek Vianen

Datum: 19-okt-11

Er is weer een nieuwe Terex-Fuchs geleverd bij Van Puijfelik B.V. in Breda door Van der Spek Vianen B.V.

Na bijna 20.000 draaiuren naar tevredenheid te hebben gedraaid, heeft de Terex-Fuchs MHL331 plaats gemaakt voor een nieuwe Terex-Fuchs MHL335D. Gezien de hoge urenstand kon de hoge gewenste bedrijfszekerheid van de machine niet meer worden gegarandeerd. De Terex-Fuchs sorteert de binnengekomen papierstromen voor en belaadt de papierverwerkingsinstallatie bij Van Puijfelik in continudienst.

De nieuwe Terex-Fuchs is van het type MHL335D en is ten opzichte van de vervangen MHL331 voorzien van een grotere onderwagen, waardoor de machine nog stabieler staat en eventueel rijden met lading gemakkelijker kan worden gedaan.

Aan de machine is een overslagarm gemonteerd van 10,7 meter, waaraan een sorteergrijper is gemonteerd voor het snel en gemakkelijk uitsorteren en beladen van de installaties.

Gezien de zeer stoffige omgeving waarin de machine draait is gekozen om de zeer grote koelcapaciteit van de MHL335D te verbeteren door omkeer-vannen te monteren af-fabriek. Hierdoor kunnen de apart van elkaar geplaatste radiateurs en koeler eenvoudig worden gereinigd. Ook zijn de inlaatroosters voorzien van speciale filterkasten die de grovere stofdelen buitenhouden.

Voor de aandrijving van deze 25-tons Terex-Fuchs MHL335D is een 6,1 liter Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot, waardoor de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,10 meter, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren, laden van installaties, containers en vrachtwagens.

Op de machine is een overdrukunit op de cabine gebouwd. Hierdoor kan de machinist in een veilige, stofvrije omgeving werken. Om de veiligheid nog verder te verhogen is de machine uitgevoerd met een camera op het contragewicht, zodat de machinist goed kan zien wat er achter de machine gebeurt en hij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Van der Spek, Bouwmachines