Nieuwe Hyundai HL740XTD-9 voor Buijs Leerdam Zand- en grindhandel

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HL740XTD-9 voor Buijs Leerdam Zand- en grindhandel

Datum: 8-okt-13

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe machine afgeleverd bij Buijs Leerdam Zand- en Grindhandel. Na eind vorig jaar een nieuwe Terex-Fuchs MHL350E te hebben geleverd voor het op- en overslaan vanuit de schepen is er nu een nieuwe Hyundai HL740XTD-9 wiellader geleverd.

Deze nieuwe Hyundai HL740XTD-9 laadschop vervangt na vele tevreden draaiuren een Hyundai HL740-7. Buijs heeft nu gekozen voor een machine in XTD-uitvoering die is voorzien van een verlengd laderframe. Dit verlengde laadframe zorgt voor een 420 mm hogere uitkiep, waardoor er ook gemakkelijk geladen kan worden in de steeds hoger wordende vrachtwagens en trailers.

Er is gekozen voor een Beko laadschopbak met vaste ophanging. Om zeker te zijn van het geladen product is de nieuwe Hyundai voorzien van een weegsysteem.

De nieuwe dash-9 wielladers zijn uitgerust met een nieuw hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen, en daardoor een lager energie- en brandstofverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid. Deze zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus.

Voor de aandrijving van de HL740XTD-9 is een Cummins QSB 6.7 6 cilinder turbodiesel verantwoordelijk die voldoet aan de Tier III emissie-eisen.

Natuurlijk is ook deze door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai HL740XTD-9 voorzien van 5 jaar en 7500 uur garantie. Hierdoor is Buiijs er zeker van dat ze niet voor verrassingen komen te staan in de komende jaren.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines