Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek levert Lindner Blue Bull aan Van Bentum Recycling/Reko

doorVan der Spek

Van der Spek levert Lindner Blue Bull aan Van Bentum Recycling/Reko

Datum: 6-okt-13

Na een zeer uitgebreide demonstratie door Benelux-importeur Van der Spek Vianen bij Van Bentum Recycling Centrale (BRC)/Recycling Kombinatie B.V.(Reko) met de Lindner Urraco 95, was de keuze om te investeren in deze Blue Bull weloverwogen, waarbij alle mogelijkheden en aspecten van deze geweldenaar zijn meegenomen. 

In eerste instantie heeft er een demonstratie plaatsgevonden met een Lindner Urraco 75. Deze shredder bracht met zijn 350 pk en 1.750 mm lange assen met een diameter van 650 mm niet de gewenste capaciteit. Het verkleinde product voldeed wel aan de gewenste specs, echter Van Bentum/Reko wensten een grotere doorzet. Hierop is in overleg de 45 ton zware Blue Bull aangevoerd, die wel geheel voldeed aan het gevraagde. Daarop besloot Van Bentum/Reko over te gaan tot aanschaf van de shredder.

Recycling Kombinatie REKO heeft haar klantenbestand de afgelopen jaren gestaag uitgebreid met het accepteren van teerhoudend en bitumen dakleer. Deze stroom materiaal wordt bij de sloop van platte daken zorgvuldig door de aannemers/slopers gescheiden van de onderlaag waarop deze bevestigd is. De schone stroom dakleer wordt bij Reko in de nieuwe Blue Bull verkleind. Samen met teerhoudend asfalt wordt deze stroom vermengd en thermisch gereinigd tot grondstof voor de toepassing in de asfalt- en betonindustrie.

De Blue Bull – zoals de Lindner Urraco 95 ook wel wordt genoemd – is even als zijn kleinere broer een 2-assige verkleiner. De assen in de Urraco 95 zijn 2.500 mm lang en hebben een diameter van 870 mm. Om de optimale verkleining te kunnen regelen, zijn de assen in snelheid regelbaar tussen de 11 en 30 omwentelingen per minuut. Door de zeer zware aandrijflijn wordt een zeer hoog moment van 440.00 Nm gebracht op de werktuigen welke op de assen gemonteerd zitten en de verkleining uitvoeren.

Aangezien ieder te verkleinen product een andere “aanpak” vergt, heeft Lindner vele soorten verkleiningsassen ontwikkeld waarbij de jarenlange, voornamelijk bij klanten opgedane ervaringen als basis staan.

Voor iedere toepassing kunnen productspecifieke verkleiningsassen geleverd worden, waarbij zowel de gewenste verkleining, capaciteit en benodigd vermogen centraal staat.
Door het toepassen van de juiste as-configuraties kan er door de klant zeer efficiënt met hogere capaciteiten gedraaid worden. Ook voor Van Bentum/Reko zijn er productspecifieke assen gemonteerd, welke in het te verkleinen product de beste resultaten brengen.

De Lindner Urraco 95 heeft voor de aandrijving een zeer duurzame Scania DC16 8-cilinder motor aan boord die voldoet aan de nieuwste Tier IV-interim emissie-eisen. Bij 1900 t/min brengt hij 770 pk over aan de hydraulische pompen die vervolgens de assen weer aandrijven.

Lindner Urraco; de duurzame maatstaf in mobiel verkleinen
Lindner is een succesvolle familieonderneming die zijn basis al in 1948 legde in Oostenrijk. Josef Lindner begon toen zijn bedrijf als machine- en installatiebouwer voor de houtindustrie. In de jaren ’80 stond Manfred Lindner aan het begin van de ontwikkeling van verkleiningsmachines voor de recycling waar hij toen al groot potentieel in zag. Met als resultaat de oprichting van Lindner Recyclingtech GmbH in 1999.

Het hart van Lindner Recycling is verkleiningstechniek. Daarbij behoren de ontwikkeling van de machines, de complete bouw en installatie ervan en natuurlijk de goede service en ondersteuning die men wil geven. Benelux-importeur Van der Spek Vianen sluit hier naadloos op aan met haar vakkennis en juist ingericht serviceapparaat.

Bijna alles kan verkleind worden tot de juiste fracties en/of afmetingen door de zeer complete lijn van Lindner verkleiningmachines, zowel voor hergebruik als brandstof. Papier, kunststoffen, hout, textiel, rubber, elektronica, lichtschroot en nog vele meerdere toepassingen zijn mogelijk. Voor bijna iedere toepassing is er een antwoord met één van de Lindner machines stationair of mobiel. 

De mobiele Lindner Urraco’s worden geproduceerd door Lindner Mobile Shredder GmbH, onderdeel van Lindner Recyclingtech. Bij Lindner Mobile Shredder GmbH is men geheel gespecialiseerd in de mobiele verkleiningsmachines.

De mobiele Lindner Urraco-serie is begin 2010 geheel nieuw ontworpen, waarbij het technische ontwerpteam zeer veel ervaring van zowel de stationaire als mobiele machines samenbracht in één ontwerp waaruit de Urraco-serie is geboren.

Om zeker te zijn van een zeer krachtige en duurzame aandrijving is er voor de Europese markt gekozen voor een Scania aandrijving welke voldoet aan de om dit moment strenge Tier IV milieueisen. Lindner is hiermee uniek in de mobiele langzaamdraaiermarkt en waar de collega’s nog met Tier III motoren draaien heeft Lindner de stap voorruit al gemaakt.

De Scania motoren staan bekend om hun zeer gunstige brandstofverbruik. Door een zeer breed toerental waarbij het volledige koppel beschikbaar is, en een uiterst snel reagerend motormanagement, dat zorgt dat de motor op toeren blijft en niet ver terugzakt, wordt veel brandstof bespaart.

Uiteraard is de nieuwe Urraco-serie ook leverbaar met elektrische aandrijving waarbij de machine rechtstreeks kan worden aangesloten op het stroomnet.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines