Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Fuchs MHL250 voor Van Bemmel Container Service B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL250 voor Van Bemmel Container Service B.V.

Datum: 12-jun-17

Bij Van Bemmel Container Service in Harmelen is de (R)Evolutie in de op- en overslagwereld in gebruik genomen. De nieuwe Fuchs MHL250 zal bij BCS breed ingezet gaan worden; het uitsorteren van materiaalstromen, het vullen van containers of het beladen van walkingfloors. Naast deze nieuwe Fuchs MHL250 is er ook al vele jaren een Fuchs MHL331 werkzaam bij BCS. 

BCS (Bemmel Container Service B.V.) uit Harmelen  is al meer dan 25 jaar een begrip in de regio op het gebied van afvalverwerking en leveringen van zand, grind en grond. Ze hebben een groot assortiment containers van drie tot en met veertig kubieke meter. Ook hebben ze rol-, pers- en opslagcontainers in allerlei soorten en maten. In de sorteerinstallatie bij BCS worden de ingezamelde materiaalstromen gescheiden zodat deze optimaal kunnen worden ingezet voor verdere verwerking. 
 
Met zijn eigen gewicht tussen van 15 ton en een bereik tot 9.000mm is de Fuchs MHL250 uniek in de recyclingindustrie, het is een compacte overslagmachine die voorzien is van alle kenmerken die belangrijk zijn voor een overslagmachine. 
 
De Terex-Fuchs MHL250E is dankzij zijn modulaire opbouw voor de vele verschillende werkzaamheden optimaal uit te voeren. De onderwagen is te leveren met 2- of 4 punts afstempeling waarbij bij de 2-punts afstempeling ook gekozen kan worden voor combinatie meteen schuifblad. Tevens kan er gekozen worden voor een schuifblad aan beide zijdes. Door de brede stabiele onderwagen kan de machine zelfs met last in de grijper rijden als gewenst. De nieuwe machine van BCS is voorzien van 2-punts afstempeling in combinatie met een schuifblad.  
 
Natuurlijk is ook deze Fuchs voorzien van gescheiden geplaatste koelers welke zorgdragen voor grote koelcapaciteit zelf in de stoffige omstandigheden waar hij vaak zal worden gaan aangetroffen. 
 
De hydraulisch verstelbare cabine met een zichthoogte van 5.200mm zorgt dat er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden zodat deze veilig en juiste kunnen worden uitgevoerd. 
 
De zuinige 4-cilinder Deutz TCD3.6 dieselmotor welke een vermogen heeft van 85 kW is standaard voorzien van een roetfilter en voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Door het roetfilter kan de machine ook zonder problemen binnen werken zonder daar problemen te veroorzaken voor mens en milieu. 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines