Riwald Recycling neemt nog een Powerscreen Warrior in gebruik

doorVan der Spek

Riwald Recycling neemt nog een Powerscreen Warrior in gebruik

Datum: 5-jun-17

Van der Spek Vianen heeft bij Riwald Recycling een tweede Powerscreen Warrior geleverd. Ditmaal een Powerscreen Warrrior 1800. Enkele jaren geleden is ook al geïnvesteerd in een Powerscreen Warrior 800, eveneens geleverd door Van der Spek. De Warrior 1800 is geleverd op de nieuwe vestiging van Riwald Recycling in Beverwijk. 

 
Riwald Recycling is een van de grotere spelers op het gebied van metaalrecycling in Nederland. 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} recycling is hun streven. Daarom investeert Riwald Recycling in de toekomst door de inzet van een o.a. unieke high-tech granulator in combinatie met een daaraan gekoppelde afvalscheidingsinstallatie. Hierdoor kan praktisch al het vuil dat vrijkomt worden opgewaardeerd voor hergebruik. Dit maakt Riwald Recycling één van de meest innovatieve recyclingbedrijven binnen Europa. Riwald Recycling denkt aan de toekomst. Zij tonen aan dat metaalrecycling ook anders kan: duurzamer, schoner én professioneler.
 
De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 met zijn eigen gewicht van 32 ton is een echte capaciteitsmaker die bij Riwald Recycling tot zijn recht komt. Hij wordt daar ingezet voor het afzeven van diverse soorten te recyclen producten, zodat deze nog beter ingezet kunnen worden voor de verdere processen bij Riwald.
 
De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880 mm en een breedte van 1.500 mm. Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn, waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 m² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg ‘agressief’ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven alsmede kleine fracties met grote capaciteiten.
 
Bij Riwald is een speciaal door Van der Spek in eigen huis ontwikkeld 3D-dek gemonteerd, zodat het haken van de producten in de zeefdekken tot het verleden behoord. Naast de enorme tijdswinst doordat er veel minder schoon hoeft te worden te gemaakt, is het ook veel veiliger doordat het schoonmaken door mensen moet gebeuren. Door extra te investeren in deze speciale dekken toont Riwald wederom aan te investeren in de beste technieken die beschikbaar zijn en het beste voor hun personeel. 
 
De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken. 
 
Om de gewenst capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900 mm brede afvoerbanden op de fijne en middendfractie die standaard allemaal in snelheid te regelen zijn, zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band, zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen. 
 
Om de machine te beladen is een brede bunker gemonteerd op de machine die is voorzien van een 1.300 mm brede opvoerband. Belading met een poliepgrijper is dus geen enkel probleem. 
 
Er kunnen op de verschillende afvoerbanden magneten of non-ferroscheiders worden geplaatst die Riwald ook in hun materieelvloot heeft. Diverse hiervan zijn Steinerts die ook door Van der Spek geleverd zijn. 

Zie voor de rallyactiviteiten van Riwald graag : http://www.riwalddakar.com/

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines