Search
Close this search box.

Nieuwe Dynapac SD2500CS voor Meijerink Wegenbouw

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac SD2500CS voor Meijerink Wegenbouw

Datum: 2-sep-12

Vlak voor de bouwvak leverde Dynapac Benelux-importeur Van der Spek via hun werkplaats in Vianen een nieuwe Dynapac SD2500CS bij Meijerink Wegenbouw.

De SD2500CS is uitgevoerd met een zeer duurzame Cummins Stage-3B motor die voldoet aan de laatste emissie-eisen volgens de Stage-3B norm (Tier 4 interim). Hiermee loopt Meijerink voorop als het gaat om investeringen in nieuwe wegenbouwmachines met lage emissie-uitstoten in Nederland. De SD2500CS heeft een vermogen van 149 kW.

De nieuwe Dynapac is rijk uitgevoerd met verschillende opties, zoals een camerasysteem voor beter zicht in de materiaaltunnel. Op wens van Meijerink is op deze machine het "Safe Impact System" geleverd. Deze optie zorgt ervoor dat wanneer een asfaltauto voor de machine komt, de impact minimaal is. Achter de voorste duwrollen zijn namelijk twee cilinders geplaatst die hydraulisch in- en uitschuiven op het moment dat de asfaltauto in contact komt met de machine. Hierdoor beperkt men de afdrukken in het asfalt door de balk tot een minimum, hetgeen het eindresultaat van het nieuwe wegdek verbetert.

Standaard wordt de SD2500CS geleverd met een hydraulisch verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist hydraulisch 50 cm buiten de machine uitgeschoven worden, zowel links als rechts, waardoor het zicht op het werk wordt geoptimaliseerd en goed controle gehouden kan worden rondom de machine, en er altijd veilig gewerkt kan worden.

Ook is de machine standaard uitgevoerd met kleurendisplays, zowel boven op het bedieningspaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

In de werkplaats bij Van der Spek is de SD2500CS nog verder aangepast aan de wensen van de gebruikers. Zo werd er o.a. extra LED verlichting opgebouwd, om bij het nachtwerk ruim voldoende licht rondom de machine te hebben.

De machine is geleverd met een V 5100 TV electrisch verwarmde balk. Deze afwerkbalk heeft een basisbreedte van 2,55 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 5,10 meter. Als optie kan de SD2500CS geleverd worden met een starre afwerkbalk met een basisbreedte van 3 meter. Deze balk kan uitgebouwd worden tot 12 meter.

Van der Spek en Meijerink zijn zeker geen onbekenden van elkaar. Onlangs leverde Van der Spek Vianen ook een Dynapac F 5 CS aan Meijerink Wegenbouw. Ook werden er al twee Dynapac SD115C’s geleverd in 2010 en 2011. Door de zeer positieve en goed ervaringen met deze SD-serie werd besloten om wederom in een geheel nieuwe SD2500CS te investeren.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines