Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe MHL340D voor Gebr. Oosting Metalen Recycling

doorVan der Spek

Nieuwe MHL340D voor Gebr. Oosting Metalen Recycling

Datum: 3-sep-12

Van der Spek Vianen heeft via haar vestiging Noord-Oost in Marïenberg een nieuwe Terex-Fuchs MHL340D overslagmachine geleverd aan Gebr. Oosting Metalen Recycling B.V.

Deze nieuwe 28-tons zware Terex-Fuchs MHL340D vult het Terex-Fuchs overslagprogramma bij de Gebr. Oosting verder aan. Er zijn al een 48-tons Terex-Fuchs MHL360D en 35-tons Terex-Fuchs MHL350D werkzaam, beide natuurlijk ook geleverd door Van der Spek Vianen.

In 1972 begon Joseph Oosting sr. samen met zijn oudste zoon Jan het bedrijf in Emmen, nadat hij al geruime tijd met zijn broer werkzaam was geweest in deze branche. Eind jaren ’70 voegde ook de andere gebroeders Berend en Geert zich in het bedrijf.

Na diverse malen verhuisd te zijn in Emmen, is het bedrijf nu gevestigd op de moderne bedrijfslocatie aan de Pieter de Keyserstraat in Emmen.

Gebroeders Oosting Metalen Recycling B.V. is een nog steeds groeiend familiebedrijf en houdt zich in hoofdzaak bezig met de in- en verkoop van ferro en non-ferro metalen.

De nieuwe machine is uitgerust met hoofdgiek van 7,2 meter en een lepelsteel van 6,2 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 13,7 meter. Aan de MHL340D is een poliepgrijper gemonteerd van 600 liter.

Als aandrijving van de machine is een 128 kW sterke 6-cilinder turbodiesel Deutz TCD2012 gemonteerd, die uiteraard voldoet aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen.
Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler gescheiden van elkaar om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen containers en vrachtwagens.

Op wens van Gebr. Oosting is de Terex-Fuchs uitgerust met extra verlichting op de giek en lepel, zodat er ook in de vroege morgen of late middag met goed zicht gewerkt kan worden.

Tevens is er op het contragewicht tegenwoordig standaard een camera geplaatst, zodat de machinist goed kan zien wat er achter de machine gebeurt en hij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines