Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai R380Lc-9 XXL voor GMB-Civiel

doorVan der Spek

Hyundai R380Lc-9 XXL voor GMB-Civiel

Datum: 6-sep-12

Onlangs werd door Van der Spek Vianen B.V. de 2e Hyundai R380Lc-9 aan GMB-Civiel geleverd. Ook deze machine is voorzien van alle denkbare opties zoals centrale smering, loopbordessen, kettingkist, extra hydraulische functies, luxe stoel, werkverlichting in LED uitgevoerd, gespoten in de herkenbare blauwe bedrijfskleur, extra stille geïntegreerde vonkenvanger, 3D GPS systeem, cabine overdrukunit enz.

Door Van den Heuvel uit Werkendam is de machine omgebouwd naar een semi-long-reach uitvoering. De monogiek en arm werden verlengd om meer bereik te krijgen. Om de stabiliteit te waarborgen is extra contragewicht tussen de het bestaande contragewicht en de motorruimte gemonteerd.

De trotse machinist Piet van Huizen nam de machine in gebruik bij de Eendragtspolder in Zevenhuizen. Op dit prestigieuze project van GMB-Civiel is de eerste schop in 2011 in de grond gegaan. Inmiddels is er bijna 2,4 miljoen kubieke meter grond verplaatst, en zal de nieuwe machine ingezet worden voor de laatste fase van het project.

Een 8,9 liter Cummins dieselmotor met 300 pk vermogen zorgt voor de aandrijving. Dankzij het geavanceerde hydraulische systeem laat de machine zich erg nauwkeurig en fijn bedienen, waardoor de 2300 liter bak snel gevuld is. Uiteraard is ook deze geleverde Hyundai R380Lc-9 voorzien van 5 jaar en 7500 uur garantie waarmee de betrouwbaarheid van de dash-9 serie van Hyundai nogmaals wordt benadrukt.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines