Search
Close this search box.

Nieuwe Dynapac SD2500CS geleverd aan Heijmans

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac SD2500CS geleverd aan Heijmans

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe duurzame Dynapac asfaltafwerkmachine geleverd aan Heijmans. Het is de zevende Dynapac asfaltafwerkmachine die Heijmans aan haar vloot toegevoegd, de machine was al te zien op de InfraTech die onlangs in AHOY is gehouden. Heijmans blijft voorop lopen als het gaat om het investeren in de nieuwste- en duurzaamste technieken. In 2011 was Heijmans al de eerste wegenbouwer ter wereld die een Dynapac SD 2500CS met Tier 4 interim motor in bedrijf nam. Daarna zijn door Heijmans de eerste machines met Tier VI final motoren sinds 2015 in gebruik genomen.

De nieuwe Dynapac SD2500CD is uitgevoerd met een zeer duurzame Cummins QSB 6.7-C200 Tier 4-final motor met een vermogen van 149kW die voldoet aan de laatste emissie eisen. De motor is uitgevoerd met Vario Speed die zorgt dat de motor en het hydraulisch vermogen worden afstemt op de uit te voeren werkzaamheden. Met deze nieuwe motor is de SC2500CS zeer stil, hetgeen zeer prettig is voor de asfaltploeg en de omgeving waar de machine zijn asfalt verwerkt.

De nieuwe machine is standaard uitgevoerd met Pavemanager 2 waarbij tal van programma’s door de gebruikers gekozen kunnen worden om het voor de gebruikers eenvoudiger te maken met verschillende asfaltmengsels te werken. De optie Dyn@link is standaard geïntegreerd in de machine. Hiermee kan de machine op afstand uitgelezen worden en zijn brandstofverbruik, plaatsbepaling en de machineparameters direct inzichtelijk. Verder is ook deze SD2500 met de optie Safe Impact geleverd. Deze optie zorgt ervoor dat wanneer een asfaltauto voor de machine komt te staan, de impact minimaal is. Achter de voorste duwrollen zijn namelijk 2 cilinders geplaatst die hydraulisch in- en uitschuiven op het moment dat de asfaltauto in contact komt met de machine. Hierdoor beperkt men de afdrukken in het asfalt door de balk tot het minimum, hetgeen het eindresultaat van het nieuwe wegdek verbetert.

Standaard wordt de SD2500 geleverd met een hydraulisch verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist hydraulisch 50 cm buiten de machine uitgeschoven worden, zowel links als rechts. Hierdoor wordt het zicht op het werk geoptimaliseerd en kan goed controle worden gehouden rondom de machine en kan er altijd veilig gewerkt worden. De machine is standaard uitgevoerd met kleurendisplay’s, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

De Dynapac SD2500CS is uitgevoerd met een V6000TVE afwerkbalk. Deze balk heeft een basisbreedte van 3.0 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 6.0 meter. De maximale Werkbreedte van deze balk bedraagt 9,70 meter.

In de werkplaats bij Van der Spek Vianen en in de werkplaats van Heijmans is de SD2500CS nog verder aangepast aan de wensen van de gebruikers. Zo is er extra Xenon- en LED verlichting opgebouwd en heeft de machine elektrisch in hoogte verstelbare zijschotten.