Nieuwe Dynapac SD115C asfaltafwerkmachine voor Roelofs Den Ham

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac SD115C asfaltafwerkmachine voor Roelofs Den Ham

Datum: 3-sep-10

Roelofs Den Ham nam net voor de bouwvak een nieuwe Dynapac SD115C in gebruik. Deze nieuwe SD115C werd geleverd met een VB5100 elektrisch verwarmde balk. Bij de machine zijn verbredingsdelen meegeleverd tot 7,30 meter.

De machine heeft een Deutz 6 cilinder met 120 KW (163 PK) Tier-3 motor. Om de elektrische balkverwarming op te warmen is er een 25 kVA generator achter de motor geplaatst. Deze generator levert 220 volt en levert tevens stroom voor de nachtverlichting en de verwarmde zijschotten van de balk. De machine is uitgevoerd met verschillende extra opties, zoals een cabinedak dat elektrisch/hydraulisch inklapbaar is.

Om beter zicht op het werk te hebben, kunnen de stoelen van de machinist eenvoudig buiten de machine geschoven worden.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe SD-machine is nauwkeurig gekeken naar het bedieningscomfort en de prestaties van de machine. Zo is de machine uitgevoerd met een geheel nieuw bedieningsconcept waarbij bedieningsvriendelijkheid en snelheid voorop staan. Het dashboard van de machine is in z’n geheel vernieuwd en uitermate overzichtelijk. Ook is het geluidsniveau verder naar beneden gebracht.
Dit is mede bereikt door het plaatsen van een hydraulisch aangedreven koelvin. De koelvin slaat pas aan op het moment dat motortemperatuur oploopt.

De nieuwe Dynapac SD115C is geleverd in de bekende geel/rode bedrijfskleur van Roelofs.

Van der Spek, Bouwmachines