Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom Hyundai naar Van Hattum Infra: nu een geheel nieuwe R140-9

doorVan der Spek

Wederom Hyundai naar Van Hattum Infra: nu een geheel nieuwe R140-9

Datum: 2-sep-10

Van der Spek Vianen heeft de nieuwe wielmobiele Hyundai R140-9 afgeleverd in het werk op het nieuwbouwproject Alverna bij Wijchen. Van Hattum Infra uit Rhenen heeft hier in de nieuw te realiseren woonwijk een groot project in bewerking.

De krachtbron van deze moderne 14 tons mobiele machine is een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt in combinatie met een koelfan met visco-koppeling voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien waardoor de machine met een nog steeds laag toerental makkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt!
Van Hattum’s nieuwe R140-9 is uitgerust met een gedeelde giek en voorzien van enkellucht banden. Tevens is er na goed overleg tussen de verkoper en Van Hattum gekozen voor een draaikantelstuk van Beco, zodat de machine uitermate geschikt is voor het "fijne" werk dat veel voorkomt bij de stratenmakers die Van Hattum aan het werk heeft.
 
De machine is gespoten in de eigen huisstijl van Van Hattum Infra.

De machinist Gert Jan van Laar heeft hiervoor op een Hyundai 140W-7a gedraaid en vindt dat de nieuwe machine een grote sprong vooruit heeft gemaakt. Hij roemt vooral de uiterst precieze bediening en de makkelijk aanvoelende hydrauliek van de nieuwe Hyundai.

Op wens van Van Hattum is de bediening van de tilt rotator omgebouwd naar proportionele bediening hetgeen de nauwkeurigheid nog verder vergroot. Tevens is de vooruit-achteruit schakeling door Van der Spek in de linker joystick gebouwd wat de snelheid en manoeuvreerbaarheid van de machine in het werk zeker ten goede komt.
 
De machine heeft als alle nieuwe Dash-9 series 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, Apple Ipod, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.
 

Van der Spek, Bouwmachines