Search
Close this search box.

Nieuwe Metrotrak voor BRL BV

doorVan der Spek

Nieuwe Metrotrak voor BRL BV

Afgelopen week is wederom een nieuwe Powerscreen®Pegson Metrotrak afgeleverd in de nieuwe huisstijl van Powerscreen®Pegson. Deze huisstijl houdt in dat de machine is gespoten in de groene Powerscreen kleuren en is voorzien van gegalvaniseerde bordessen en trappen.
Ditmaal is de nieuwe Metrotrak afgeleverd bij de BRL in Lopik.
foto van Metrotrak voor BRL

Gezien de positieve ervaringen met de eerder geleverde machines en goede ondersteuning door de leverancier heeft BRL B.V. besloten om wederom te investeren in de derde nieuwe Powerscreen®Pegson Metrotrak waardoor het machinepark zeer jong blijft en daardoor zeer productief inzetbaar is voor hun opdrachtgevers. Een eerder geleverde Metrotrack door Marijs Recyclingtechniek is ingeruild.

De Bruyn Recycling Lopik B.V. (BRL B.V.) is al vele jaren actief in het mobiel breken op locatie voor haar klanten. Uiteraard wordt er volgens de nieuwst richtlijnen geproduceerd, De Bruyn Recycling Lopik is daarvoor BRL2506 gecertificeerd.

De nieuwe geleverde Pegson Metrotrak is optioneel uitgevoerd met een hydraulisch verstelbare breekopening, waardoor het zeer gemakkelijk en snel mogelijk is de breekopening te verstellen.

De invoeropening van de M-serie kaakbreker is 900 mm breed en 600 mm diep, voordat het materiaal de breker inloopt gaat het eerst over de geïntegreerde voorafzeving die in de opgaventrechter zit. Het voordeel hiervan is dat de capaciteit omhoog gaat en de slijtage naar beneden doordat de fijne fracties door de bypass rechtstreeks onder de breker uitkomen en niet door de breker gevoerd hoeven te worden.

De aandrijving van de Metrotrak wordt uitgevoerd door een CAT6.6 ACERT Tier III motor met een vermogen van 188 pk bij 1800 rpm. Aan deze 6 cilinder dieselmotor zitten David Brown hydrauliek pompen gemonteerd die zorgen voor de aandrijving van de verschillende componenten op de machine. De bekkenbreker wordt rechtstreeks (V-snaren) via een koppeling door de motor aangedreven.