Zoek
Sluit dit zoekvak.

Powerscreen Warrior 1800 explosief bezig

doorVan der Spek

Powerscreen Warrior 1800 explosief bezig

Datum: 28-aug-10

Het zijn twee woorden in de aanhef die elkaar aanvullen en zeer agressief klinken; "Warrior" hetgeen strijder betekent en "explosief". Naast het agressief klinken passen deze twee woorden zeker ook bij de rupsmobiele Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine. Die is zelf ook zeer agressief; hij heeft namelijk een zeer agressieve zeefbox die een amplitude heeft van wel 12 mm. Hierdoor is de machine inzetbaar bij zeer moeilijk zeefbare omstandigheden.

J. den Boer B.V. uit Ingen zet een door Marijs Recylingtechniek geleverde Powerscreen Warrior 1800 in bij Westervoort. In de Pleypolder moet 100.000 kuub klei worden ontgraven en uitgezeefd, zodat er weer vrije ruimte en stroomgebied ontstaat voor de rivier aldaar.

De Powerscreen Warrior van J. den Boer is bij de levering door Marijs al uitgevoerd met een grizzly bovendek en een onderdek dat is voorzien van een speciaal ballendek, waardoor deze machine extra goed inzetbaar is bij zeer moeilijk zeefbare producten als klei en zware natte grond. Door deze set-up van de machine is hij ook ingezet bij het zware zeefwerk in de Pleypolder.

Aangezien er tijdens en na de Tweede Wereldoorlog veel puin is gestort uit Nijmegen en Arnhem is er een verhoogd risico dat er explosieven aanwezig zijn in het te zeven product. Om deze risico’s tot een minimum te beperken voor de mensen die er werken, wordt de zeef geladen door machines van ECG uit Wijchen welke beveiligd zijn tegen explosies van buitenaf. Ook wordt de bediening van de Powerscreen zeefmachine uitgevoerd uit een explosievrije controlecabine van waaruit de zeef kan worden bediend. Indien nodig kan de machine bij calamiteiten direct worden uitgeschakeld.

De Powerscreen Warrior 1800 is uitgerust met een dubbeldeks zeefbox van bijna 5,00 meter lang en is 1,50 meter breed.
 

Van der Spek, Bouwmachines