Nieuwe Atlas Copco Dynapac F1200CS voor Meijerink Wegenbouw

doorVan der Spek

Nieuwe Atlas Copco Dynapac F1200CS voor Meijerink Wegenbouw

Datum: 24-okt-14

Onlangs leverde Van der Spek Vianen aan J. Meijerink Wegenbouw BV uit Bilthoven een nieuwe Atlas Copco F1200CS af. De nieuwe F1200CS compact asfaltafwerkmachine is uitgevoerd met een Tier 4-Final motor. Deze Tier 4-Final motor voldoet aan de nieuwste en zwaarste emissie-eisen waarmee Meijerink wederom aantoont voorop te lopen met het investeren in de nieuwste en schoonste technieken die momenteel beschikbaar zijn.

De Atlas Copco Dynapac F1200CS is de opvolger van de Dynapac F5C. De nieuwe F1200CS heeft dezelfde afmetingen als de F5C en de welbekende DF 45C. Hierdoor kan men met de machine op moeilijkst bereikbare plaatsen asfalt verwerken.

De Atlas Copco Dynapac F1200CS is een compacte asfaltafwerkmachine met een basisbreedte van 1200 mm. De balk is hydraulisch uitschuifbaar naar 2400 mm. Buiten de nieuwe Deutz Tier 4-final motor zijn er verschillende zaken aan de F1200CS vernieuwd. De F1200CS is uitgevoerd met een modern ergonomisch bedienconcept. Zo zijn de functies die het meest bediend moeten worden geplaatst binnen het handbereik van de machinist. De machine is uiterst stabiel door het nieuw ontwikkelde loopwerk. Doordat de koelfan hydraulisch is aangedreven is de machine ook een stuk stiller geworden.

Om ook met grotere werkbreedtes te kunnen werken kan de F1200CS kan aangebouwd worden naar een maximale werkbreedte van 3100 mm. Meijerink Wegenbouw is al meer dan een halve eeuw actief. Ze zijn volledig allround: vanaf het eerste grondverzet, het leggen van rioleringen, bestraten en asfalteren. Daarnaast beschikken ze over eigen materieel en ervaren vakmensen.

Meijerink Wegenbouw werkt voor regionale- en rijksoverheden, maar ook voor instellingen, bedrijven, particulieren en collega’s die een beroep doen op hun specialistische kennis en vaardigheden en/of machinepark. Naast allround zijn ze ook in hoge mate flexibel; ze accepteren even gemakkelijk een compleet project als een deelopdracht.

Per slot van rekening zijn de medewerkers van Meijerink doeners met de mentaliteit van dienstverleners. Meedenkend, meewerkend tot op het moment dat grote of kleine projecten tot een goed einde zijn gebracht. Of ze nu bezig zijn met van het asfalteren van grote stukken snelweg of het leggen een mooi stukje sierbestrating voor een particuliere opdrachtgever. Iedereen kan van de medewerkers van Meijerink een gelijke inzet en kennis van zaken verwachten.

Van der Spek en Meijerink zijn zeker geen onbekenden van elkaar; er zijn de afgelopen jaren al vele wegenbouwmachines geleverd. Hieronder onder andere diverse grote asfaltafwerkmachines, enkele walsen en een hotbox voor reparatiewerkzaamheden.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines