Search
Close this search box.

Nieuwe Atlas Copco Dynapac CA 3500 voor GMB

doorVan der Spek

Nieuwe Atlas Copco Dynapac CA 3500 voor GMB

Datum: 21-mrt-16


Als uitbreiding op het zeer uitgebreide machinepark heeft GMB geïnvesteerd in een nieuwe Atlas Copco Dynapac CA3500 trilrolwals bij Van der Spek Vianen.

Met de nieuwe Atlas Copco CA3500 is er geïnvesteerd in de nieuwste techniek, de laagste uitstoot en in een machine met een zeer laag brandstofverbruik, zodat ieder werk zo goed en duurzaam mogelijk kan worden uitgevoerd tegen de laagste kostprijs. Met zijn eigen gewicht van ruim 12 ton en een walsbreedte van 2.130 mm is de CA3500 in staat grote oppervlakten in korte tijd te verdichtingen.

De Altas Copco Dynapac CA3500 is exact in te stellen voor ieder werk, zodat hij de verdichting altijd optimaal kan uitvoeren. De machinesnelheid is instelbaar tussen de 0 en 12 km/h waarbij ook de amplitude te verstellen is tussen de 1.9 en 0.9 mm, de frequentie wordt dan tussen de 31 en 34 Hz versteld. Door deze instellingen verandert de centrifugaalkracht van 280 kN naar 170 kN. Door de machine exact in te stellen verdicht de machine niet alleen optimaal, ook wordt de verbruikte brandstof correct omgezet in verdichtingskracht, zodat de machine uiterst duurzaam zijn werk doet. Doordat de mantel van de wals is uitgevoerd in 35 mm dik staal is de levensduur ervan zeer lang en kan de machine vele meters verdichten voordat er aan onderhoud van de mantel gedacht hoeft te worden.

Vanuit de uiterst comfortabele cabine heeft de machinist compleet zicht op het uit te voeren werk en de omgeving, zodat dit veilig en juist gebeurt. Doordat de zuinige Cummins QSB4.5 watergekoelde 4-cilinder motor in de lengte in de machine is geplaatst is het zicht naar achteren optimaal, de schuin aflopende motorkap zorgt voor een perfect zicht op wat zich achter de machine bevindt waardoor er geen onveilige situaties kunnen ontstaan. Doordat de machinist zowel zijn stuur- als stoelpositie geheel kan instellen naar zijn wensen is de zitpositie altijd juist.

De brede 23.1 x 16 AW banden op de achteras zorgen ervoor dat de verdichte ondergrond niet meer wordt ingereden met sporen. Ook de gewichtsverdeling van de CA3500 draagt hier nog aan bij, op de wals rust ruim 7.5 ton van het bedrijfsgewicht.

 Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines