Nieuwe Altas Copco Dynapac trilrolwals CA3500 voor Van der Ven

doorVan der Spek

Nieuwe Altas Copco Dynapac trilrolwals CA3500 voor Van der Ven

Datum: 23-aug-16

Vanmorgen heeft Van der Ven uit Brakel hun nieuwe Atlas Copco Dynapac SD3500 geladen in Vianen.

Met de nieuwe Atlas Copco CA3500 is door Van der Ven geïnvesteerd in de nieuwste technieken, laagste uitstoot en een machine met een zeer laag brandstofverbruik, zodat ieder werk zo goed en duurzaam mogelijk kan worden uitgevoerd tegen de laagste kostprijs.

Met zijn eigen gewicht van ruim 12 ton en een walsbreedte van 2.130 mm is de CA3500 in staat grote oppervlakten in korte tijd te verdichten.

De Altas Copco Dynapac CA3500 is juist in te stellen voor ieder werk, zodat hij de verdichting altijd optimaal kan uitvoeren. De machinesnelheid is instelbaar tussen de 0 en 12 km/h waarbij ook de amplitude te verstellen is tussen de 1.9 en 0.9 mm. De frequentie wordt dan tussen de 31 en 34 Hz versteld. Door deze instellingen verandert de centrifugaalkracht van 280 kN naar 170 kN. Door de machine juist in te stellen verdicht de machine niet alleen optimaal, ook wordt de verbruikte brandstof juist omgezet in verdichtingskracht, waardoor de machine uiterst duurzaam zijn werk uitvoert. Doordat de mantel van de wals is uitgevoerd in 35 mm dik staal is de levensduur ervan zeer lang en kan de machine vele meters verdichten voordat er aan onderhoud van de mantel gedacht hoeft te worden.

Vanuit de uiterst comfortabele cabine heeft de machinist compleet zicht op het uit te voeren werk en de omgeving zodat dit veilig en juist gebeurt. Doordat de zuinige Cummins QSB4.5 watergekoelde 4-cilinder motor in de lengte in de machine is geplaatst, is het zicht naar achteren optimaal. De schuin aflopende motorkap zorgt voor een perfect beeld naar wat zich achter de machine bevindt, zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan.

De cabine is voorzien van airconditioning zodat de machinist altijd in een juiste omgeving zit om zijn werk uit te voeren, geheel onafhankelijk van de buitentemperaturen. Doordat de machinist zowel zijn stuur- als stoelpositie volledig naar wens kan instellen is de zitpositie altijd optimaal.

De brede 23.1 x 16 AW banden op de achteras zorg ervoor dat de verdichte ondergrond niet meer wordt ingereden met sporen. Ook de gewichtsverdeling van de CA3500 draagt hier nog aan bij; op de wals rust ruim 7.5 ton van het bedrijfsgewicht. Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines